Hallå där, modebloggare!

Modebloggarna förgyller internettillvaron för alla modeintresserade män. Med vidöppna garderobsdörrar bjuder de på sig själva, sina åsikter och - inte minst - sina senaste shoppingfynd. Vi har pratat med Fredrik som driver modebloggen Tripptrapptrull om varför han vill synas på sin blogg, hur han handlar kläder och vad han tänker ha på sig i helgen.

Redaktionen  |  Publicerad 2006-11-23 15:00  |  Lästid: 3 minuter
 
Vem är du?
Jag är en modeintresserad kille från örebro som sen ett halvår bor i Stockholm. På dagarna jobbar jag som butiksbiträde i Mulberrys butik.
Varför har du din blogg?
Jag har alltid haft ett stort modeintresse och jag tyckte att det inte fanns så mycket på nätet för oss män. Jag tänkte att det kunde vara kul med en sida där jag visar min stil. Sen tycker jag om att starta debatter om stilar och trender också.
Hur har responsen varit?
Positiv. Många har kollat och kommit med positiva kommentarer om mina plagg. Vissa har frågat mig om stiltips också. Vissa designers har varit inne också och blivit glada när jag skriver om dem. Intresset för mode för män växer ju hela tiden och alla letar ju ständigt efter nya influenser.
Vad inspireras du av?
Jag går mycket efter min egen åsikt och är väldigt öppen för nya, svenska designers. Jag är inte rädd för att bre på, jag vet att jag klär mig bra.
Hur skulle du beskriva din egen klädstil?
Unik, egen och lite framåt. Jag klär mig gärna i nya grejer, som inte riktigt blivit upptäckta. Klassiskt, men nytänkande.
Hur köper du dina kläder?
Kollar runt mycket på internet och läser olika modetidningar för att få inspiration. Sen grå jag runt på stan och kollar. Jag letar gärna i second hand-butiker efter plagg som känns nya. Det är ju många plagg som återkommer i modet. När jag köper nytt går jag gärna till Tjallamalla på söder, det är en bra butik med mycket nya svenska designers.
Hur gjorde du när du bodde i Örebro?
I Örebro var det ingen utveckling inom herrmode, så det var svårt att hitta bra kläder. Men jag kollade på nätet och åkte till andra städer. Rotade dessutom mycket second hand och kollade igenom alla butiker ordentligt efter fynd. Stockholm har ju ett mycket bättre utbud av second hand, så bra att det ofta är svårt att välja vad man ska köpa. I Örebro var det sämre, men däremot var priserna mycket bättre.
Har du gjort några riktiga fynd?
Jag blir alltid glad när jag hittar plagg som bara finns i ett exemplar, så jag vet att ingen annan har ett likadant. Men det är alltid det senaste köpet som är favoriten.
Vad är det för favoriter för tillfället?
Just nu är det mina Gucci-boots, en skjorta från Lars Wallin och ett par jeans från So Last Season. Och Viktor&Rolfs H&M-kläder såklart. Jag köpte collegetröjan med pilen och två frackskjortor – en vit med manschetter och en svart med volanger över bröstet. Tänkte köa, men jag orkade inte och det gick ju bra ändå.
Om du jobbade på H&M och fick välja en designer för ett samarbete – vem skulle det vara?
Marc Jacobs är ju alltid bra. Men kanske John Galliano som verkligen spökar ut sina plagg. Skulle vara spännande att se resultatet av ett sådant samarbete.
Har du gjort några dumma köp, något du verkligen ångrar?
Köpte ett linne på Palma som jag aldrig har använt. Egentligen var det ganska coolt, vitt med nåt tryck och påsydda knappar och pärlor. Men handlar man mycket kläder blir det lätt att man glömmer bort vissa plagg, jag har massa grejer som jag bara har använt ett par gånger.
Vad händer i helgen?
Först ska jag jobba, sen äta middag med min flickvän. Sen tar vi nog en drink på Berns innan vi fortsätter till Solidaritet. Det brukar allltid bli bra.
Vad kommer du ha på dig?
På jobbet har jag på mig min Gucci-kostym. På kvällen blir det nog min nya Lars Wallin-skjorta med en fluga till.
King har tidigare intervjuat bloggaren Justanotherfashionkid. Läs här.
Bild 430699
Bloggaren Fredrik i sina nya Gucci-boots.
 
Bild 430700
Bootsen i närbild.
 
Bild 430701
Favoritskjortan från Lars Wallin.
 
Bild 430702
Collegetröjan från Viktor&Rolf för H&M.

Av: Text: Erik Gripenholm

Dela på Facebook
Tweeta