Här är allt som släpps på Netflix i september

Hösten är snart här och det börjar bli dags att byta ut kvällsbadet mot slappt tv-tittande i soffan när kylan smyger sig på. Här kommer därför en lista med alla nyheter som släpps på Netflix i september.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-08-28 07:48  |  Lästid: 5 minuter

Den härliga och kanske samtidigt outhärdliga rekordsommaren är snart slut och hösten håller på att göra intrång. Det räcker att titta ut genom fönstret för att inse att soffhäng framför teven snart är en mycket bättre idé än minigolf i parken. Av den anledningen vill vi att du ska vara så förberedd som möjligt när du drabbas av den årliga regn och rusk-perioden som förvandlar allt till grått. Här bjuder vi därför på den fullständiga listan på alla filmer och tv-serier som släpps på Netflix i september. 

Originalserier på Netflix 

21 september: Maniac
När behandlingen för ett medicinskt experiment går fel dras två främlingar in i en stor mardröm till verklighet. I den här serien är skådespelarna Jonah Hill och Emma Stone återigen förenade efter deras medverkande i tonårsfilmen Superbad. Serien regisseras av ingen annan än superhyllade Cari Joji Fukunaga, tidigare bakom tv-serien True Detective och filmen Beasts of No Nation.

 


21 september: The Good Cop 
Dramakomedi där en mycket lojal son försöker hålla ordning på sin slarviga och oansvariga pappa samtidigt som han löser mord som detektivpolis.  

Nya filmer

1 september: Transformers 
Robotar från yttre rymden invaderar jorden och kämpar i en kamp för att ta kontrollen över Energon – den viktigaste energikällan.

1 september: The Amazing Spider-man 2 
Livet tar plötsligt en ny vändning för Peter Parker när en ny fiende dyker upp i New York – Electro. Spiderman blir därför tvungen att återigen kämpa för rättvisa samtidigt som hans gamla vän Harry Osborn återvänder.

1 september: A Knight's Tale
När en riddare i 1300-talets Frankrike plöstligt dör tar hans vapendragare över rustningen och deltar i olika riddarturneringar genom att använda sig av ett förfalskat adligt namn. 


1 september: Into The Wild 
Stjärnstudenten Christopher McCandless har precis tagit examen från ett universitet i USA och tar plötsligt beslutet att bränna upp sina bankkort och göra sig av med alla ägodelar – för att bege sig ut och leva i den totala vildmarken i Alaska.

1 september: Little Women 
Fyra systrar växer tillsammans upp med sin mor under fattiga förhållanden i USA på 1800-talet. De uppfostras till att bli starka och självständiga kvinnor som klarar sig utan en man vid sin sida i en värld som domineras av just män.  

3 september: Blade Runner: Theatrical Cut 
Den allra första versionen av tokhyllade science fiction-klassikern där Harrison Ford spelar huvudrollen som en man vars uppgift är att jaga och dödar androider, robotar med artificiell intelligens som nästan är omöjliga att skilja från vanliga människor. 

5 september: Justice League 
Bruce Wayne har fått tillbaka sin tro på mänskligheten. Inspirerad av Stålmannens osjälviska gärning tar han hjälp av sin nya bundsförvant Diana Prince för att kämpa mot en ännu större fiende.


12 september: Jane 
Jane är filmen om den framstående brittiska primatologen Jane Godall och hennes forskning kring schimpanser

13 september: Hunt For The Wilderpeople 

Någonstans i Nya Zeelands vildmarker försvinner en pojke och hans morbror. Det blir början på en stor nationell räddningsinsats för att hitta dem.

17 september: About Last Night 
I den här filmen får vi följa två kärlekspar från att de träffas i en bar, vidare till sovrummet och slutligen till verkligheten när deras förhållanden sätts på prov.


20 september: Arrival 
När tolv mystiska rymdskepp landar på olika platser runtom i världen anlitar militären en språkvetare som får den svåra men spännande uppgiften att kommunicera med vad som tros vara utomjordingar.

27 september: Apollo 13 
Apollo 13 flyger runt i rymden och Nasa har i uppgift att göra en plan för hur de ska kunna få rymdskeppet tillbaka säkert till jorden. En minst sagt svår utmaning då rymdfarkosten fått så allvarliga skador att tre astronauter ombord hotas till livet.

27 september: Total Recall 
Ett företag kan i framtiden förvandla drömmar till verkliga minnen och en fabriksarbetare vid namn Douglas Quaid låter sig lockas av dessa minnesresor. Efter ett tag går allt väldigt fel och till slut är han en person som inte kan greppa skillnaden mellan sin egen fantasi och verkligheten.

27 september: It's Kind Of A Funny Story 
När en deprimerad tonårskille checkar in på en klinik för psykiskt sjuka vuxna får han en helt ny start på livet. 


Nya Netflix-filmer

7 september: Sierra Burgess is a Loser 
En virtuell romans inleds mellan en smart tonårstjej och en sportkille efter att ett sms råkas skickas till fel nummer.

 

21 september: Nappily Ever After 
Ett perfekt jobb, en perfekt pojkvän och den perfekta frisyren. Violet har allt men vad händer när det plötsligt inte räcker?

29 september: Hold the Dark 
En flock vargar tros ha tagit en pojke och en vilexpert skickas den lilla avlägsna byn i Alaska. Han blir dock snart indragen i ett läskigt mysterium.


Originalserier som fortsätter

7 september: Atypical, säsong 2. 
I säsong 1 kämpade den autistiske 18-årige Sam på att frigöra sig från sin mamma och skaffa sig en flickvän. I säsong två förbereder han sig för livet efter skolan.

7 september: Flickorna i växeln, säsong 3.
Spansk serie om fyra kvinnor från olika bakgrunder som arbetar som växeltelefonister på ett telefonbolag i 1920-talets Madrid. Och jo, de kan lyssna på andras telefonsamtal. "Las chicas del cable" på spanska.

7 september: Marvel's Iron fist, säsong 2. 

Tioårige Danny Rand är enda överlevande när ett plan kraschar. 15 år senare dyker han upp för att ta itu med ett antal problem. Ingen av hans motståndare vet att han har en superkraft. I säsong 2 ställs han inför nya problem i New York.


14 september: BoJack Horseman, säsong 5.

Animerad serie om BoJack Horseman, en gång stjärna i sin egen tv-serie. Nu en häst på dekis i Hollywood. I säsong 5 får han chansen att göra comeback i en ny deckarserie. Ska han hålla demonerna på plats?

14 september: American Vandal, säsong 2.

Kriminalkomedi som gör parodi av alla brottsdokumentärer. I säsong 1 handlade det om någon som klottrade fula figurer på bilar. Nu grävs det i ett annat hårresande kriminalfall.


14 september: Ingobernable, säsong 2.
Rikets första dam Kate del Castillo har bestämt sig för att skiljas. I stället blir hon huvudmisstänkt när hennes make, Mexikos president, mördas. I säsong 2 tar hon upp kampen mot landets drogkarteller.

28 september: Jack Whitehall: Travels with my father, säsong 2.
Jack tar med sin ofrivillige pappa Michael på en ny resa. Tidigare var de i centrala Europa. Den här gången ska de uppleva Sydostasien tillsammans.

Tv-serier som fortsätter

1 september: Good Witch, säsong 4.
En skeptisk storstadsdoktor blir romantiskt intresserad av en ensamstående kvinna med en dotter och magiska krafter.

11 september: Outlander, säsong 3.
Storslaget drama om en kvinna som reser i tiden och har en kärlek i varje århundrade. 


19 september: The Disastrous Life of Saiki K, säsong 2.
Ska huvudpersonen Kusuo Saiki lyckas hålla sin hemlighet? Att han har onaturliga krafter, alltså. Anime.

28 september: The Blacklist, säsong 5.
James Spader spelar superskurken Reddington som går med på att hjälpa polisen att sätta dit läskiga mördare – men han vill bara prata med FBI-agenten Elizabeth Kane. Vilket förhållande har de egentligen? 

Nya dokumentärer

1 september: Mountain
Dokumentärfilm om de högsta bergstopparna i världen.

28 september: Notes from Dunblane: Lesson from a School Shooting 


Den hemska skolmassakern på amerikanska skolan Sandy Hook Elementary krävde 20 elevers och lärares liv. Efter tragedin får den lokale prästen Bob Weiss ett brev från en präst i Dublin på Irland som var med om en liknande händelse 1996. En vänskap växer fram mellan de två männen när de delar sina upplevelser av det trauma de varit med om.

Originaldokumentärer på Netflix som fortsätter

28 september: Chef's table, säsong 5.
Kulinariska stjärnor från alla världens hörn tar matlagning till nya höjder.

Dela på Facebook
Tweeta