Nu finns årets julsnapsar på Systembolaget

Julen närmar sig med stormsteg – och nu är julsnapsarna äntligen tillbaka bland Systembolagets hyllor. I årets sortiment finns bland annat O.P. Anderson och Bröndums med två akvavit.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-07 14:29  |  Lästid: 2 minuter

I år på Systembolaget debuterar O.P. Andersons julaquavit, tillsammans med klassikern Prima julsnaps samt en limiterad julakvavit från Bröndums. Var och en av snapsarna kan paras med olika delar av julbordet, vilket gör dem till en riktig allround-trio på julborden i vinter.

Nu finns årets julsnapsar på Systembolaget
O.P. Andersons julaquavit.

Redan förra året lanserade O.P. Anderson sin julaquavit. En akvavit som, precis som originalet, har kryddats med kummin, anis och fänkål. Men som kompletterats med juliga toner av kanel, pomerans, cognac och sherry. Sedan tillförs en del O.P Anderson Original lagrad på cognacsfat för att ge den en fyllig och rund ton. 

Nu finns årets julsnapsar på Systembolaget
Danska Bröndums julakvavit på Systembolaget.

Bredvid O.P. Andersons Julaquavit hittar vi detta år danska Bröndums Julakvavit. Bröndums räknas som Danmarks äldsta snapstillverkare och julakvaviten är klassiskt dansk med en hög alkoholhalt om 45% och med smak av dillfrö, kummin och citronskal. Vill du släcka törsten med den här anrika godingen bör du dock skynda dig. Bröndums Julakvavit släpps i limiterat antal och det är första gången den står på Systembolagets hyllor. 


Nu finns årets julsnapsar på Systembolaget
Primas julakvavit på Systembolaget.

Sist men inte minst har vi trotjänaren Prima Julsnaps, som gör sitt 24:e år i julens tjänst. Prima har under åren varit en årgångssnaps med nytt recept varje jul och flera av de tidigare recepten har sedan blivit egna produkter, såsom Läckö Slottsaquavit och Rånäs Brännvin, men sedan 2014 har receptet varit detsamma.

Årets julsnapsar finns just nu i Systembolagets butiker.

Dela på Facebook
Tweeta