Här är kalsongerna du kan bära i veckor utan att tvätta

Fyra danska killar i 20-årsåldern har uppfunnit kläder som de menar bara behöver tvättas ett par gånger i månaden. Vad hemligheten är? Silver!

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-07-04 09:59  |  Lästid: < 1 minuter

Det danska startup-företaget Organic Basics har tagit fram underkläder, strumpor och funktionskläder som de menar bara behöver tvättas ett par gånger i månaden. Det har de uppnått genom att väva in silver i materialet. Den antibakteriella metallen används bland annat även av Nasa för att rena vattnet för astronauter.

Beläggningen ska ta bort 99,9 procent av alla bakterier och hindrar plaggen från att börja lukta illa, menar Organic Basics. 
– Det fungerar. Man kan ha underkläderna på sig mycket längre innan tvätt, säger Organic Basics grundare Mads Fibiger, enligt Business Insider.

Det låter som något ett gäng unga killar skulle komma på för att slippa tvätta – men det handlar också om att rädda miljön. 
– Vår affärsidé är hållbart mode. Det traditionella sättet att köpa, bära, tvätta och slänga överprisade underkläder är ett hemskt slöseri med resurser, säger Fibiger.


Företaget lanserade sin första kollektion 2017, men är nu tillbaka med en ny generation som de kallar Silvertech 2.0. Produkterna är gjorda av återvunnet material och är godkända av Bluesign, en märkning för hållbara textilier.

Dela på Facebook
Tweeta