Snart släpps H&M:s kollektion med Giambattista Valli

Mycket leopardmönstrat och exhibitionistiskt när italienska klänningsdesignern Giambattista Valli släpper sin första herrkollektion med H&M.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-10-04 10:08  |  Lästid: 3 minuter

Minns du när klädbutiker endast var butiker och designmärken bara var märken – utan att någonsin ha något med varandra att göra? Nej, inte vi heller.

Svenska klädjätten H&M är ett exempel som inte ligger på latsidan med att kollaborera med olika märken och designers. Allt från samarbeten med tunga namn som Madonna och Karl Lagerfeldt till high end-klädmärken som Comme des Garçons, Maison Martin Margiela och Versace finns på cv:t för att bara nämna några.

Denna gång har det blivit dags för ett samarbete med den italienska designern Giambattista Valli. Tycker man att namnet känns mindre bekant är det inte konstigt – kläddesignern är känd för att skräddarsy klänningar som inte sällan kostar runt 50 000 kronor.

I det nya samarbetet gör Giambattista Valli sin första herrkollektion, och med H&M:s ofta mer skonsamma priser hoppas vi att samarbetet tillåter även icke-ägare av diamantplånböcker att köpa ett par plagg.

Kollektionen finns tillgänglig i utvalda butiker och på H&M:s hemsida från och med den 7 november.

Se första bilderna från nya kollektionen

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-11 10:24