Här är länderna flest personer vill jobba i

En ny undersökning av arbetstrender visar vilka länder i världen som räknas som mest attraktiva att flytta till för ett nytt arbete. Här är de tio länderna som lockar flest arbetstagare världen över.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-03 07:02  |  Lästid: 2 minuter

Skulle du kunna tänka dig att flytta till ett annat land för ett bättre jobb? 

En ny studie som publicerats i affärstidningen Forbes visar hur stor viljan är hos folk att flytta ifrån sitt nuvarande land för ett arbete. Den stora undersökningen som gjorts av Boston Consulting Group pekar på att viljan att flytta utomlands för ett arbete har fallit runt om i världen. I år uppgav 57 procent av de som svarat på studien att de skulle flytta utomlands för arbete, medan motsvarande siffra 2014 var 64 procent. I undersökningen deltog personer från 197 olika länder. 

Den största lusten att flytta utomlands för arbete, registrerades i utvecklingsländer, och i Indien visade det sig vara hela 90 procent som skulle kunna flytta för ett jobb. I Brasilien var 70 procent av de som frågades villiga att lämna allt och flytta till ett helt nytt land för det rätta jobbet.

Världens mest attraktiva länder att jobba i:

1. USA (34 procent)


2. Tyskland (26 procent)

3. Kanada (24 procent)

4. Australien (21 procent)

5. Storbritannien (20 procent) 


6. Spanien (14 procent)

7. Frankrike (14 procent)

8. Schweiz (13 procent)

9. Italien (11 procent)


10. Japan (10 procent)

Tyskland populärast i Europa

Som det även gjorde 2014, visade den senaste undersökningen att USA fortfarande är världens mest populära arbetsland. Som det framgår i studien skulle 34 procent av alla som deltagit i undersökningen vara villiga att flytta till USA för det rätta jobbet.

I Europa var Storbritannien det mest populära landet för utländska arbetstagare 2014 – något som nu ändrats på grund av Brexit. Nu är det istället Tyskland som tagit första platsen och puttat ner Storbritannien till 20 procent. Trots sin stora ekonomiska uppgång är Kina inte med på topp 10-listan och det enda asiatiska landet är 10:e placerade Japan med 10 procent.  


Dela på Facebook
Tweeta