Här är modemånadens mest omtalade märken på Instagram

Tom Ford, Burberry, Gucci och Chanels modevisningar är säsongens mest omtalade på Instagram, enligt statistik från plattformen.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-14 13:17  |  Lästid: 2 minuter

Tidskriften Vouge har tillsammans med Instagram tagit fram statistik över de mest omtalade visningarna på säsongens modeveckor i New York, London, Milano och Paris.

Rankningen bygger på antalet omnämningar, kommentarer, bildtexter och taggar samlat av ett varumärke på Instagram mellan den 8 februari och den 6 mars i år. 

Här är modemånadens mest omtalade märken på Instagram
Foto: Getty

I topp under modeveckan i New York hamnar Tom Fords hyllning till 1960- och 1980-tal. Designern Raf Simons tredje kollektion för Calvin Clein kom på andra plats, följd av Ralph Laurens butiksfärdiga kollektion med Jamaica-tema.

Här är modemånadens mest omtalade märken på Instagram
Foto: Getty

Under modeveckan i London var det Burberrry det pratades mest om på Instagram. Visningen, som var designern Christopher Baileys sista för märket, var en hyllning till HBTQ-rättigheter och ackompanjerades av en regnbågsfärgad ljusshow av United Visual Artists. Det andra mest omtalade märket i London var Richard Quinn, vars kollektion visades med drottning Elizabeth II på första raden. Hon var den mest omtalade personen på Instagram den veckan, skriver Vouge. Den tredje mest omtalade visningen i London var Christopher Kanes kollektion, inspirerad av en handbok i sexställningar från 1972. 

 

Här är modemånadens mest omtalade märken på Instagram
Foto: Getty

I Milano var det Guccis bisarra visning i en ”operationssal” det pratades mest om. Föga förvånande med tanke på accessoarerna som bars av modellerna – det var både drakar, ormar och mänskliga huvuden. Andra Instagram-favoriter i Milano var Prada, Fendi och Versace.

Här är modemånadens mest omtalade märken på Instagram
Foto: Getty

Under säsongens sista modevecka i Paris var det Chanels visning, som hölls i en skog, det pratades mest om på Instagram. Även Dior drog mycket uppmärksamhet med sin Maria Grazia Chiuri-kollektion med protest-tema. På tredje plats kom Louis Vuittons kollektion, som visades på gårdsplanen utanför Louvren.

Fakta: Säsongens mest omtalade modevisningar på Instagram

Modeveckan i New York:
Tom Ford
Calvin Klein
Ralph Lauren
Michael Kors
Marc Jacobs

Modeveckan i London:
Burberry
Richard Quinn
Christopher Kane
Teatum Jones
Delpozo

Modeveckan i Milano:
Gucci
Prada
Fendi Versace
Moschino

Modeveckan i Paris:
Chanel
Dior
Louis Vuitton
YSL
Balmain

Källa: Vouge/Instagram

Dela på Facebook
Tweeta