Här är vårens snyggaste weekendväskor

Här är vårens fem snyggaste väskor för weekendresan.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-01-19 16:48  |  Lästid: 3 minuter

Är det någon accessoar det verkligen är värt att investera några extra kronor i så är det weekendväskan. För kortare resor behövs sällan mycket bagage en lyckad semester eller jobbresa. Vad gäller storlek, färg, kvalitet och prisbild finns det givetvis ett enormt utbud. Fundera över vad du själv tycker är de viktigaste detaljerna när du packar. Ska väskan rymma en viss mängd? Vara lätt att matcha? Eller vara i en specifik kvalitet?

Egentligen finns det inga rätt eller fel, det viktiga är att du själv känner dig bekväm med din väska. När det kommer till weekendväskor är storlekarna generellt alltid anpassade för att kunna användas som handbagage på flyget. Däremellan finns det givetvis väskor med både större och mindre omfång. Anpassa ditt köp av väska till hur mycket du behöver har med dig.

Vad gäller material är det väl vart att investera i en väska av god kvalitet, framförallt om den ska hålla över tid. Tänk klassiskt och tidlöst för att inte tröttna efter ett par säsongers användande. En väska av god kvalitet blir bara snyggare för varje säsongs slitage.

Här är mina fem favoriter för våren:

Här är vårens snyggaste weekendväskor

Baron

Det svenska väskmärket Baron har ett gediget utbud av både weekendväskor, portföljer och datorfodral i en rad olika utföranden. Min personliga favorit är väskan i borstad mocka med bruna detaljer. Ett ypperligt resesällskap som bara blir snyggare med åren.

Ni hittar väskan här.

Här är vårens snyggaste weekendväskor

J.Crew

Det mest prisvärda alternativet kommer från amerikanska J.Crew tillverkad i ett vattenavstötande kanvasmaterial, mycket passande för vårt svenska klimat. Utrustad med handtag i läder och två utanpåliggande fickor för ett smart packande.

Ni hittar väskan här.

Här är vårens snyggaste weekendväskor

Sandqvist

Ytterligare en svensktillverkad väska i klassiskt svart kanvasutförande. Perfekt för den som inte vill ta ut svängarna och satsa på ett säkert kort som aldrig går ur tiden.

Ni hittar väskan här.

Här är vårens snyggaste weekendväskor

Barbour

Den mellanbruna väskan från Barbour är tillverkad i vegetabiliskt skinn med ett innerfoder av kraftig bomullsväv. Perfekt för den kortare weekendresan med tanke på storleken och de justerbara spännena mot väskans kortsidor.

Ni hittar väskan här.

Här är vårens snyggaste weekendväskor

Hugo Boss

Det nättaste och samtidigt mest mest eleganta alternativet av våra fem utvalda är den mörkt marinblåa väskan från Hugo Boss som påminner om en portfölj i sin design. Enkelt att matcha till både en formell av informell klädsel.

Ni hittar väskan här.

Dela på Facebook
Tweeta