Heisenberg är tillbaka – allt vi vet om nya Breaking Bad-filmen

Walter White ser ut att återvända i den kommande "Breaking Bad"-filmen. Frågan är om det handlar om flashbacks eller om metamfetamindirektören aldrig riktigt dog.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-01-28 15:17  |  Lästid: 2 minuter

Aldrig har crystal meth-langning i New Mexico varit lika tilldragande som i Breaking Bad, som alltjämt är ett populärt val när folk listar sina favoritserier genom tiderna. Spin off-serien Better Caul Saul har också den fallit i god jord hos såväl tittare som kritiker och nu är det alltså snart dags att återvända till Albuquerque, fast denna gång i långfilmsformat.

Det är sedan tidigare känt att en film som utspelar sig i Breaking Bad-universumet är på gång med seriens skapare och showrunner Vince Gilligan vid rodret. Netflix ser ut att få första tjing på att visa filmen, innan den sedan släpps till amerikanska AMC, enligt nya uppgifter från Hollywood Reporter.

Även Aaron Paul, som spelade Jesse Pinkman i serien, är ombord på projektet och enligt uppgift kommer handlingen att följa Jesse efter händelserna i seriefinalen som sändes 2013. Filmen är alltså i någon mån att betrakta som en uppföljare till den klassiska serien.

Heisenberg är tillbaka – allt vi vet om nya Breaking Bad-filmen
Yeah Bitch! Breaking Bad-filmen ska handla om Jesse Pinkman, som (eventuellt) hemsöks av minnen av Walter White.

Nu tyder dessutom det mesta på att vi kommer att få återse meth-kokandets Paganini, självaste Heisenberg, då också Bryan Cranston ryktas vara klar för filmen. Detta enligt sajten Revenge Of the Fans som har kommit över en lista på filmens cast.


Det faktum att Walter White (SPOILER ALERT!) mötte sitt öde i seriens sista avsnitt ger naturligtvis upphov till ett antal teorier om hur Bryan Cranstons roll kommer gestalta sig i den uppföljande filmen, varav en föreslår att Jesse hemsöks av sitt stökiga förflutna.

En annan, aningen mer spektakulär teori, är att Walter White aldrig riktigt dog. Inget är emellertid bekräftat vad gäller filmens handling, men Bryan Cranston har själv gett några ledtrådar, exempelvis i en intervju med The Dan Patrick Show i november.

Revenge Of the Fans rapporterar också att filmen, som har arbetstiteln Greenbier, kommer att innehålla flera skådisar från både Breaking Bad och Better Call Saul och att filmen därigenom kommer att knyta ihop händelser och skeenden från båda serierna.

Inget releasedatum är ännu spikat men då produktionen inleddes i november förra året kan fansen i bästa fall hoppas på att Greenbier släpps i slutet av 2019 – men sannolikt får vi ge oss till tåls aningen längre än så.


Artikeln publicerades först på Café.

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta