Henrik Lundqvist lanserar egna parfymen HL Perfumes Next Chapter

Före detta NHL-proffset och Kings omslagsman Henrik Lundqvist lanserar doftvarumärket HL Perfumes Next Chapter i samarbete med Morgan Madison.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-09-21 15:00  |  Lästid: 3 minuter

Två år har passerat sedan Henrik Lundqvist avslutade sin historiska hockeykarriär. Efter 887 NHL-matcher för New York Rangers, ett OS-guld och VM-guld med Tre Kronor samt två SM-guld med Frölunda lade han plockhandsken på hyllan. Sedan dess har Henke som åttonde svensk blivit invald i Hockey Hall of Fame och fått sin tröja nummer 30 upphissad i taket på Madison Square Garden (där han numera även är ambassadör).

Henrik Lundqvist berättar om parfymsatsningen i nya numret av King. Foto: Andreas Johansson

Nu gör New Yorks okrönte kung som många stora idrottsmän gjort före honom – lanserar en egen parfym. Namnet är HL Perfumes Next Chapter, döpt efter orden ”ett nytt kapitel i min historia” från presskonferensen där Henke meddelade sin avgång. Varumärket är skapat i samarbete med svenska livsstilsföretaget Morgan Madison.

Henrik Lundqvist gör som Beckham, Nadal och Zlatan och lanserar ett eget parfymvarumärke. Foto: Per Norberg

Premiärkollektionen består av två dofter: Next Chapter Vol. 1 och Next Chapter Vol. 2. Dofterna är så kallade nischparfymer som består av naturliga ingredienser med en hög koncentration av parfymolja. En nischparfym är även skiktad i olika lager vilket gör att doften utvecklar sig på huden under dagen.

– När frågan om att skapa en egen doft kom från Morgan Madison var tajmingen perfekt. Jag träffade teamet på Morgan Madison och fastnade för deras genuina passion för dofter. Dessutom jobbar de uteslutande med nischparfymer som är det bästa av det bästa i doftvärlden. Allt stämde väldigt väl och jag kände mig trygg i samarbetet med att ta fram en signaturdoft, säger Henrik Lundqvist.

Next Chapter Vol. 1 är en fräsch doft med citrus och vanilj. Dofterna är framtagna tillsammans med svenske parfymören Sfean J.A.
Next Chapter Vol. 2 är en elegant kvällsdoft med ingefära, cederträ och en hint av läder. Parfymflaskan är designad av lyxiga glasbruket Orrefors.
Parfymen kommer i en låda som ska påminna om en bok.

HL Perfumes Next Chapter kostar 1 950 kronor och finns på NK (i Stockholm och Göteborg), i taxfreeshoppen på Arlanda och på Lyko. Varumärket lanseras även i USA.

Henrik Lundqvist berättar om parfymsatsningen och livet efter hockeykarriären i Kings stora höstnummer. Numret är ute i butik nu.

Dela på Facebook
Tweeta