Hetaste filmerna och tv-serierna på HBO i höst

Karaktär från tv-serien Watchmen

Pampigt fantasydrama och ”Leftovers”-regissören Damon Lindelofs serie-take på ”Watchmen”. Hösten på HBO ser skarpladdad ut.

Joakim Almén
Joakim Almén  |  Publicerad 2019-08-23 14:08  |  Lästid: 3 minuter

Streamingskeppet Netflix ständiga motståndare HBO fortsätter att växa i sitt utbud av tv-serier med kvalitetsstämpel. I höst ser nämnda Watchmen ut att bli något alldeles extra. Dessutom spelar Helen Mirren rysk kejsarinna i Catherine the Great.

Utöver det tas två långkörare i Silicon Valley och Vikings i mål med finala säsonger. Krydda på det: lite MC-knuttar och James Franco och Maggie Gyllenhaal i serien om porrfilmsindustrins framväxt, The Deuce tredje säsong.

Här är höstens HBO-nyheter som ser allra mest intressanta ut på pappret.

Mayans MC säsong 2 | 4 september

Spin off-serien på tittarsuccén Sons of Anarchy, som utspelar sig efter Jax Tellers tid, återvänder med en ny säsong. Skinnvästar, breda motorcykelstyren, brödraskap, dysfunktionella familjeförhållanden och våld att vänta i höst.

The Deuce säsong 3 | 10 september

The Deuce kretsar kring porrbranschens etablering i New York från tidigt 70-tal till mitten av 80-talet. Stjärnspäckad rollbesättning med både Maggie Gyllenhaal och James Franco i större roller. Tredje säsongen utspelar sig under 1985, när VHS-banden har tagit över från biofilmen som huvudmediet för porrindustrin. Samtidigt bryter aids-epidemin ut och skapar kaos inom branschen.

In the Shadow of the Towers | 12 september

När World Trade Center kollapsade 11 september 2001 hade skoldagen för eleverna på Stuyvesant High School precis startat. I dokumentärfilmen In the Shadow of the Towers berättas historien om 11 september från några av elevernas perspektiv och upplevelser.

Watchmen | oktober

Watchmen utspelar sig i en alternativ värld där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. Prisbelönta Damon Lindelofs (LostThe Leftovers) serieadaption av Watchmen hyllar nostalgin från den banbrytande originalhistorien, samtidigt som den berättar en ny historia. Lyckas Lindelof tangera, eller ännu hellre: förädla, känslan i filmen Watchmen kommer det här att bli att bli bra. Riktigt bra. Och faktiskt, av trailern att döma ser detta ut att bli något alldeles extra. Med Oscarsvinnaren Regina King i huvudrollen samt Jeremy Irons och Don Johnson i ledande roller.

His Dark Materials | premiär i höst

His Dark Materials, som baseras på Philip Pullmans prisbelönta trilogi, lär tillsammans med Netflix The Witcher bli höstens stora fantasyserie. Serien kretsar kring Lyra (Dafne Keen), en modig ung tjej från en annan värld, sökande efter sin kidnappade vän. I sökandet avslöjas en grupp med stulna barn som väcker en strävan av att förstå ett mystiskt fenomen som kallas Stoft. I övriga roller finns bland andra Ruth Wilson (The Affair) och James McAvoy (Split).

Catherine the Great | premiär i höst

Helen Mirren som kejsarinnan Katarina II i den här miniserien om en turbulent tid under 1700-talets Ryssland. Serien följer slutet av av kejsarinnans regeringstid och inte minst hennes kärleksaffär med Grigorij Potemkin spelad av Jason Clarke. Intriger, skandaler och stora konflikter utlovas.

Vikings säsong 6 | premiär i höst

Serien Vikings.

Den sjätte säsongen om det historiska dramat om vikingarna blir seriens sista. Ännu är ingen riktig trailer släppt, och vi vet inte mycket om handlingen.

Silicon Valley säsong 6 | 28 oktober

Den prisbelönta komediserien, som med humor utforskar det moderna epicentret av IT-guldruschen, tas i mål med sin sista säsong.

Very Ralph | 13 november

Ralph Lauren.

För första gången skildras modeikonen Ralph Laurens långa väg till framgång i en dokumentär: Från uppväxten i Bronx, till att bli ansiktet utåt för amerikansk stil.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-23 15:48