Hetaste resmålen att besöka 2019 – enligt Lonely Planet

Lonely Planet har avslöjat sin årliga lista "Best in Travel" som samlar resmålen som är extra heta att besöka det kommande året, enligt guideboksföretaget. Några av platserna har du förmodligen aldrig ens hört talas om.

Johanna Jackson  |  Publicerad 2018-10-23 07:45  |  Lästid: 2 minuter

Artikeln publicerades ursprungligen på Vagabond

Står Łódź, Shenzhen eller Novi Sad högt upp på din önske-res-lista? Inte? De kanske borde det. I alla fall om man tittar på årets upplaga av Lonely Planets lista över världens bästa resmål.  

Som vanligt har resejättens experter och redaktörer listat resmål i olika kategorier. Hetaste landet i årets upplaga är Sri Lanka – ”en ö som öppnar upp för resenärer som aldrig förut” enligt motivationen. I kategorin stad rankas coola Köpenhamn som etta och i kategorin regionen är det italienska Piemonte – där bland annat Turin, skidorten Courmayeur och Lago Maggiore ligger – som blir toppkandidat.

Hetaste resmålen att besöka 2019 – enligt Lonely Planet
Storstaden Shenzhen ligger strax norr om Hongkong.

Efter Köpenhamn listas kinesiska Shenzhen och serbiska Novi Sad som bästa städerna att besöka. Novi Sad beskrivs som en ungdomlig kulturstad på frammarsch och Shenzhen i sin tur kallas för ett kinesiskt Silicon Valley. 

Och bästa budgetdestinationen att besöka då? Södra Nildalen i Egypten, som lockar med historiska skatter som den historiska staden Assuan och templen som Kom Ombo och Abu Simbel. Perfekt att upptäcka på en båttur längs floden, enligt Lonely Planet.

Hetaste resmålen att besöka 2019 – enligt Lonely Planet
Templet Abu Simbel. Foto: Istock

Bästa länderna 2019 

1. Sri Lanka
2. Tyskland 
3. Zimbabwe 

Bästa städerna 2019 

1. Köpenhamn, Danmark
2. Shenzhen, Kina
3. Novi Sad, Serbien

Bästa regionerna 2019 

1. Piemonte, Italien
2. Catskills, USA 
3. Norra Peru, Peru

Bästa budgetresmålen 2019 

1. Södra Nildalen, Egypten
2. Łódź, Polen
3. Great Smoky Mountains, USA

Läs hela Lonely Planets lista här.Dela på Facebook
Tweeta