H&M gör denimkollektion tillsammans med Lee

Modejättar vill ta hållbar denimproduktion till en ny nivå.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-01-20 13:39  |  Lästid: 2 minuter

Att jeanstillverkning är en av de största miljöbovarna som finns vet vi vid det här laget. Eftersom suget efter denimplagg inte verka sina inom överskådlig framtid så återstår därför att göra tillverkningen så hållbar som möjligt. Det tycks i alla fall ha varit ambitionen när modejättarna H&M och Lee gjorde gemensam sak och tog fram en denimkollektion.

Målet har varit att nå nästa nivå av hållbar denimtillverkning, menar företagen i ett pressmeddelande. De två företagen har analyserat hela produktionskedjan för att minska sitt ekologiska fotavtryck. Denim i helt återvunnen bomull, bomullsfri denim gjord på återvunna fibrer och vattenbesparande färgningstekniker är några av metoderna som H&M och Lee har använt sig av. Man har också inkluderat så kallad livscykelanalysdata tillsammans med varje plagg för att konsumenten enkelt ska kunna se plaggets miljöpåverkan.

Herrkollektionen består bland annat av workwearjackor, fiskarmössor och snickarbyxor. För den som är mer konservativt lagd i denimfrågor har man även tagit fram femficksjeans med rak och enkel passform och t-shirtar i en lyxigt tjock bomullskvalitet.

Kollektionen för dam, herr och barn släpps i utvalda butiker och på hm.com från den 28 januari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-20 13:39