H&M:s nästa designsamarbete: Erdem

H&M lanserar nu sitt samarbete med den Londonbaserade designern Erdem. Designern hyllas av kändisar och modeskapare världen över, och samarbetet kommer att visualiseras av regissören Baz Luhrman.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-07-26 07:07  |  Lästid: 1 minut

Det är första gången Erdem har designat en kollektion för herrar. För H&M finns också en damkollektion. Kollektionen uppges leka med mönster, textilier och det vackra hantverk som har gjort honom till en erkänd designer. 

– Jag är så exalterad över samarbetet med H&M och att få utforska min design på en nivå jag aldrig gjort tidigare. Det är också väldigt spännande att få möjlighet en att arbeta med Baz Luhrmann, en av vår tids främsta filmskapare, säger Erdem.

Filmregissören Baz Luhrmann, som bland annat regisserat Moulin Rouge och Romeo & Julia har gjort filmen där kläderna visas upp. 

– För mig betyder mode mer än bara kläder, det är ett uttryckssätt – en egen konstform. Jag är otroligt glad att få samarbeta med ERDEM och H&M och få chansen att berätta his torien om den här unika kollektionen, säger Baz Luhrmann.

 

ERDEM x H&M-kollektionen kommer att säljas i utvalda butiker och på hm.com från den 2 november.

– Från första stund som vi började prata med Erdem om samarbetet fångades jag av hans vision. För ERDEM x H&M har han skapat en förtrollande värld full av skönhet, elegans och detaljrikedom. Det här är unika plagg som man kommer att vilja bära hela livet, säger Ann- Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M. Dela på Facebook
Tweeta