Hon fixar högerstilen

Lars Leijonborg undviker valet. Av kläder alltså. Han har nämligen en egen stylist, som hjälper att klä sig smart och skicka rätt signaler med sitt yttre. King tog en pratstund med stylisten Camilla Thulin. 

Redaktionen  |  Publicerad 2006-09-15 06:34  |  Lästid: 2 minuter
 
Hur resonerar du när du klär Lars Leijonborg?
– Han är en vuxen man som ska se ut och verka vuxen. Han har en akademisk centraleuropeisk stil, och nu när övriga alliansherrar börjar pigga på sig, vilket är väldigt roligt, så piggas Lars upp lite mer. Klassiskt med lite mode touche. Jag tycker mest att det är jobbigt med vuxna herrar som ser fööörmoderna och trendiga ut.
Hur länge har du varit stylist åt Lars Leijonborg?
– Sedan förra valet.
Vem tror du vinner valet?
– Jag hoppas på alliansen.
Vem tycker du vinner stilmässigt?
– Lars såklart.
Har du fått fler förfrågningar från politiker eller liknande om stylistjobb?
– Ja, men jag varken vill eller har tid för fler.
Folkpartiet hade ju framgångar vid förra valet, känns det som om du är delaktig i framgången?
– Absolut inte.
Vad ska man tänka på när man står i blickfånget som talare?
– Allt beror ju på vem man är som individ och vad eller vem man ska kommunicera med. Man borde våga lite mer, antingen att vara mycket personlig eller väldigt exklusiv. Mellanvägen är både tråkig och svår.
Vad har du för andra tips för den som vill lyfta sin stil?
– Hitta en fin herrekipering som har koll som kan hjälpa dig med stylingen. Lägg hellre ner mer pengar på ditt utseende än på bilen eller båten. Alla pengar som läggs ner på putskrämer till plast och plåt borde karlarna lägga ner på hudvård, manikyr, pedikyr, hårvård och kroppsvård.
Hur är en bra stylist?
– För att vara en bra personlig stylist tror jag att man måste lära känna personen ifråga och veta en massa om den. Man behöver göra hembesök, nästan träffa familjen så att man förstår personen. Det handlar ju om att gestalta, det är stor skillnad på att styla för en stillbild till ett magasin.
Bild 430759 Bild 430760
Lars Leijonborg stylad av…            …Camilla Thulin.

Av: Text: Emelie Samuelsson

Dela på Facebook
Tweeta