Höstens kändismodeller

Redaktionen  |  Publicerad 2006-09-18 05:54  |  Lästid: 2 minuter
Burberrys höstkampanj får finfrämmande i form av musikern Bryan Ferry, känd främst från bandet Roxy Music.
– Bryan Ferry representerar den starka samverkan som finns mellan musik och mode, säger Erika Johnston på Burberrys pressavdelning.
Genom att använda sig av Ferry, som var framgångsrik singer/songwriter på 70-talet och så sent som i juli i år turnerade med Roxy Music, så vill Burberry återknyta till det brittiska kulturarvet. 61-åriga Ferry har under året dessutom spelat in ett nytt album och även stått som modell för brittiska butikskedjan Marks And Spencer. Ett annat kampanjansikte som lär stärka Burberrys brittiska varumärke är den legendariska 60-talsmodellen Penelope Tree, som också syns i höstens kampanjer.
 
Italienska modehuset Versace satsar istället på en skådespelare som modell i deras höst/vinterkampanj. Donatella Versace har valt irländska Jonathan Rhys Meyers, som tillsammans med de gamla supermodellerna Kate Moss, Carolyn Murphy och Christy Turlington ska få folk att köpa läderbrallor och överstora mörka solglasögon i höst. Det är inte första gången italienarna använder sig av skådespelare som modeller, Rhys Meyers har fint sällskap i Madonna, Halle Berry och Demi Moore som alla har gjort kampanjer för Versace. Rhys Meyers sågs senast i filmerna Mission Impossible III och Match Point.
– Jonathan representerar allt som är så bra med den här kollektionen. Han har allt som kännetecknar oss ¬ sensualitet, utstrålning, personlighet, mystik och glamour. Han är stark och maskulin men på samma gång känslig; det här är en man som är sensuell snarare än öppet sexig. Jag tror att Jonathan är en stor inspiration för dagens män, säger Donatella Versace.
 
Det mest uppseendeväckande ansiktet i höstens kampanjer är nog ändå punkrockfarbrorn Iggy Pop. Han finns med i amerikanska John Varvatos senaste annonskampanj, där han syns i randig kostym i Central Park. Viss skillnad mot Stooges-årens lädertajts och bara bringa, alltså. Varvatos var själv med under fotograferingen i Central Park i New York.
– Det började regna och istället för att avbryta så hoppade Iggy upp på en parkbänk och började dansa och luftboxas. Det var storslaget!
Bild 430748 Bild 430749
Jonathan Rhys Meyers sätter fart på skinnbyxförsäljningen?
Bild 430750
Bryan Ferry ger Burberry gammal klass. 
 
 
 
Bild 430751
Iggy Pop tokar till det för John Varvatos i Central Park.

Av: Text: Emelie Samuelsson

Dela på Facebook
Tweeta