Höstens skönaste drink

Drinktrenderna går mer och mer mot klassiska cocktails som Manhattan och Old Fashioned, gärna med whisky eller bourbon som bas, och vi har hittat vår egen nya favorit inför helgen.

Redaktionen  |  Publicerad 2010-11-18 10:09  |  Lästid: < 1 minuter
Bild 429780
Foto: Tobias Björkgren.
 

Gänget på First Hotel Reisen i Stockholm har tagit fasta på den här nya trenden och mixat ihop en av höstens skönaste drinkar. Magnus Petterson, Christian Grevius och barchef Rickard Enell älskar bourbon i allmänhet och Maker’s Mark i synnerhet, och har därför skapat Loretto Dram:
 
4cl Maker’s Mark
1cl Pedro Ximenez Sherry
1cl Grand Marnier
3 stänk Pimento Dram
2 stänk Xocolatl Mole Bitters
1 liten bit apelsinskal


Drinken ska röras och till det behövs ett rörglas, en barsked, en strainer och is. Ha gärna rörglaset i kylen eller frysen så är det redan kallt och det är lättare att kontrollera balansen när du rör drinken. Sedan är det bara att hälla alla ingredienser i rörglaset och börja röra. Sila sedan upp det i ett whisky- eller cocktailglas och vrid en apelsinzest (en liten bit apelsinskal) över den. Klart!
Tips: Det är inte alla som har barutrustning hemma och då får man vara lite kreativ. Istället för ett rörglas kanske du kan ta ett stort ölglas eller en liten blomvas. Ska man skaka en drink och inte har en shaker kan man alltid använda en termos.

Av: Jonny Söderström

Dela på Facebook
Tweeta