Philip: Plagget som är höstens smartaste investering

Philip har valt ut 4 favoriter för hösten i lättburna utförande och för en varierad prislapp.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-09-08 07:56  |  Lästid: 3 minuter

Ofta är det knepigt att välja rätt kläder för rätt väder under sensommaren och framförallt i början av hösten. Morgnarna kan vara kyliga medan eftermiddagarna milda vilket gör gardrobssituationen svårmanövrerad på grund av de stora väderskiftningarna från morgon till eftermiddag. Ett gott råd är att använda olika former av lagerplagg som adderar extra värme och enkelt tas av och på.

Idag tänker vi slå ett slag för just ett av dessa plagg, nämligen yttervästen eller funktionsvästen. Funktionsvästen är det ypperliga plagget en tidig höst eller sen vår då den har ett otroligt brett användningsområde. Som ett lagerplagg under rocken, car coaten eller jackan för att skänka extra värme när det är riktigt ruggigt. Men likväl under eller över kavajen aningen varmare dagar då gärna tillsammans med en scarf eller halsduk.

Stenströms

Philip: Plagget som är höstens smartaste investering

Den svenska skjorttillverkaren Stenströms kan inte bara tillverka fantastiska skjortor utan har under dem senaste säsonger breddat sitt sortiment. Vi ser ett bland annat ett mycket smakfullt utbud av ett både västar, tröjor och kavajer av mycket hög kvalité. Västen har underliggande nylonstoppning över den kanalquiltade ovansidan i en fiskbensmönstrad ullkvalité. Perfekt att bära över eller under den klassiska kostym men likväl till jeans och runhalsad tröja.

Ni hittr västen här.

Barbour

Philip: Plagget som är höstens smartaste investering

Enkel och avskalad väst från engelska Barbour med härliga detaljer i det kontrasterande axelpartiet av fiskbesväv i ruggad bomull. Den marinblå västen är alltid ett säkert kort och lättmatchad för varje tillfälle. Förutom sina detaljer i axelpartiet är västen utrustad med två tilltagna frontfickor med lock där samtliga prylar enkelt får plats och hålls säkert.

Ni hittar västen här.

Belstaff

Philip: Plagget som är höstens smartaste investering

Den mest klassiska västen historiskt sätt är utan tvekan den i ett quiltat utförande av nylon eller polyester kvalité. Denna är ofta förknippad med preppykulturen och i Sverige har den ofta burits under jaktsammanhang. Trots sin långa historia känns modell lika aktuell idag som då och bärs med enkelhet under kostym, till kavaj men lika självklart till uddabyxor och tröja.

Ni hittar västen här

Private White V.C.

Philip: Plagget som är höstens smartaste investering

Temat med fiskbensmönstrade inslag fortsätter och denna gång i en genomgående marinblå kulör med kontrasterande kopparfärgade knappar. Det brittiska varumärket Private White V.C. tillverkar fortfarande sina plagg i sin fabrik i Manchester ofta av material från närliggande regioner, något som idag är väldigt sällsynt.

Ni hittar västen här.


Dela på Facebook
Tweeta