Hotel Sanders nya barchef tipsar om Monte Cassino: “Den perfekta höstdrinken”

Isak Pais är barchef på Hotel Sanders prisbelönta cocktailbar TATA i Köpenhamn. Lagom till helgen tipsar han om säsongens bästa drink.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-09-30 14:43  |  Lästid: 2 minuter

Hotel Sanders är ett av Kingredaktionens absoluta favorithotell i Skandinavien. Snyggt, mysigt och lyxigt på det där diskreta sättet. Det grundades 2017 av den danska balettdansaren Alexander Kølpin och har hyllats av kunniga magasin som Wallpaper och Condé Nast Traveller sedan dess.

Även om man inte är gäst på hotellet är en drink i den prisbelönta hotellbaren TATA ett måste. Lagom till helgen hörde vi av oss till Sanders nya barchef Isak Pais och bad honom om receptet till någon favorit på drinklistan. Valet föll på Monte Cassino med motiveringen:

– Det här är en supergod drink när temperaturen faller. Den är fräsch, kryddig, varm, örtig och aptitretande. Den perfekta höstdrinken, som följer med långt in i de kallare vintermånaderna då den är både ljus och robust. Den har liksom framåtanda, säger Isak.

Baren TATA på Hotel Sanders i centrala Köpenhamn.

Drinken är en twist på cocktailklassikern Last Word.

– Drinken i sig är en modern klassiker från 2010. Damon Dyer från New York-baren Louis 649 vann en stor cocktailtävling med den här drinken, som är en variant på en Last Word som vanligtvis görs på gin, grön chartreuse, maraschinolikör och lime. Monte Cassino är namnet på en klippig kulle söder om Rom som är känd som platsen där helgonet Benedictus av Nursia grundade Benediktinerorden år 529, som senare producerade likören DOM Bénédictine.

Isak föreslår att drinken avnjuts i gott sällskap efter en lång arbetsdag, gärna med magen full av god mat.

– Det är så alla drycker smakar bäst.

Gör en Monte Cassino hemma eller låt proffsen göra den på Hotel Sanders.

Recept: Monte Cassino

2 cl Rittenhouse 100 Rye Whisky

2 cl D.O.M. Bénédictine

2 cl Gul Chartreuse

2 cl Citronjuice

Skaka i en shaker, men inte för hårt. Drycken ska vara finsilad. Servera i ett kallt Nick & Nora-glas med lite torkat citronpulver på glaset. Tips: Lägg pulvret på glaset innan du häller i drinken.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-30 14:43