”Vi har återupptäckt 80-talets powersuits”

Hur klär man sig som en boss – i Hugo Boss? Ingo Wilts, chief brand officer, berättar hur du svidar om snyggast för säsongen.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2018-05-28 11:55  |  Lästid: < 1 minut

Hur skulle du beskriva Boss vårkollektion?
– Den här säsongen har vi grävt i arkiven och återupptäckt silhuetter från 80-talets powersuits, men adderat en mjukare form. Vi ville framhäva en lätthet och en enkelhet men fortfarande vara trogna våra skräddade kärnvärden. Vi har även använt oss av nautiska element som är både klassiska och moderna, vilket ger kollektionen en lätthet som gör sig bra till sommaren. 

Vilka är de viktigaste skräddade trenderna just nu?
– Kostymer i dag kan utan problem kombineras med såväl casual som sportiga inslag för att skapa en mer nedklädd look. Casual-trenden växer och blir allt mer påtaglig, även i våra skräddade ­kollektioner. Nya passformer, silhuetter och material och inslag som avslappnade axelkonstruktioner, kostymbyxor med snörning i midjan och kostymer i jersey tar allt större plats i kollektionerna.

Vad är det viktigaste man ska tänka på när man köper en kostym?
– Komfort och möjligheten att bära kostymen till många olika typer av till­fällen. Matcha ditt köp med skjorta och slips, en T-shirt, eller varför inte med chinos och sneakers? Mångsidighet är nyckeln.

Vilken silhuett rekommenderar du? 
– Vårens skräddade kollektion är vår mest avslappnade hittills. Dubbelknäppta blazers bärs med fördel med kimono-­skjortor, jerseyvästar och vida, pläterade shorts i sandfärg, för en ny take på den klassiska kostymen.

Hur bär man kostym om man vill få till en mer avslappnad look?
– Jag matchar ofta kavaj med en finstickad crew neck eller en T-shirt och sportiga byxor. Enkelt, smart och bekvämt. Kombinera sneakers med en kostym eller en kashmirtröja, snarare än med en skjorta. Jag tror att vi i framtiden kommer att klä oss ännu mer avslappnat och mångsidigt utan att för den sakens skull klä oss mindre elegant.

Dela på Facebook
Tweeta