I höst är GW tillbaka i rutan – med nytt krimprogram

Leif GW Persson och Jenny Strömstedt leder tillsammans "Brottsjournalen" som har premiär på TV4 i höst.

Elisabeth Andersson  |  Publicerad 2018-08-23 12:41  |  Lästid: < 1 minut

Saknar du Leif GW Persson i rutan? Då kan vi glädja dig med att den folkkäre kriminalprofessorn snart är tillbaka med ett nytt program. TV4:s ”Brottsjournalen” har ett upplägg som påminner mycket om populära ”Veckans brott” i SVT. 

Ett annat välkänt ansikte, nämligen Jenny Strömstedt, kommer att leda programmet tillsammans med Leif GW Persson. Handlingen kommer att kretsa kring brott, vilka som begår dem och varför. Duon kommer att få besök av olika gäster i studion, och Jenny Strömstedt kommer att besöka olika områden inom polisen och testa olika yrken.

 – Vi kommer ta upp högaktuella brott, gamla olösta fall och göra diverse insatser ute på fältet. Det blir både folkbildande och ganska tittarvänligt tror jag, säger Leif GW Persson, i ett pressmeddelande. 

Själv hoppas han på att få vara mer ute på fältet än tidigare.

– Det är alltid bra att vara på plats där brottet ägde rum och det ger en extra dimension även för tittarna. Dessutom kommer vi göra utbildande inslag för att förklara komplicerade delar inom en brottsutredning till exempel DNA-analys, säger Leif GW Persson.

”Brottsjournalen” har säsongsstart 2 oktober klockan 21.00 i TV4.

 

Artikeln publicerades först på Icakuriren.

 

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta