Ikea lanserar lysande lamplinje med prisbelönt designer

Svenska möbeljätten Ikea släpper kollektionen Varmblixt med designern Sabine Marcelis i ett av vårens snyggaste inredningssamarbeten.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-03-24 16:33  |  Lästid: 2 minuter

Vi går mot ljusare tider. Och ljusare ska det bli, med Ikeas nya lampkollektion Varmblixt, ritad av den Rotterdambaserade designern Sabine Marcelis. Möbeljätten själv beskriver designsamarbetet som en del i ett långsiktigt arbete med att förändra människors syn på belysning – från funktionellt till emotionellt.

Designern Sabine Marcelis har tagit fram en stämningsfull lampkollektion för Ikea.

– Jag ville använda mig av en oväntad infallsvinkel för att utforska idén om hur belysning fungerar i hemmet och för att inspirera människor till att överväga nya former och element som passar in och visar upp olika typer av inredningsytor på ett nytt, djärvt och konstnärligt sätt, säger Marcelis, som bland annat tilldelats Wallpaper* Designer of the Year 2020.

Lamporna skapar en varm och positiv känsla i ditt hem.

Kollektionen – bestående av totalt 20 produkter som på ett eller annat sätt interagerar med direkt och indirekt ljus – innehåller bland annat av en taklampa med böjda rör av frostat vitt glas och en väggspegel med semitransparent glaspanel och ljusremsor. Redaktionens favorit: den munkformade myslampan som både kan fästas på väggen eller placeras på ett bord. En signaturform i Marcelis portfolio, som även kommer i formen av två skålar i två olika storlekar. Ett perfekt giftermål mellan form och funktion.

Kollektionen finns tillgänglig i varuhus och på Ikea.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-24 16:37