Inför 100-festen: 7 snabba frågor till chefredaktören

Nedräkningen har börjat. Fredag den 25 maj är det dags för 12:e gången dags för Sveriges bästa modefest. Med Stockholms vackraste utsikt som backdrop så kommer gästerna att mingla, skåla och festa för att fira Sveriges 100 mäktigaste inom svenskt herrmode. Chefredaktör Claes Juhlin intygar att det ibland kan gå vilt till.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-05-23 12:13  |  Lästid: < 1 minut

Hur laddad är du inför festen? 
– Låt mig säga så här, jag tycker att det ska bli fantastiskt trevligt!  

Berätta om årets tillställning i Skeppsholmskyrkan. Vad kan vi förvänta oss? 
– Skribenten Anthony Haden-Guest sa en gång på 70-talet att ”En bra kväll på Studio 54 är den bästa festen du någonsin kommer att uppleva”. Vi vill inte vara sämre med årets King-fest.

Ser du någon trend på årets lista över Sveriges modemakthavare?
– Ja, de är inte bara inflytelserika utan även framgångsrika. Ska man sammanfatta en ”trend” så får den bli entreprenörskap.  

Vilket är ditt starkaste minne från festerna genom åren?
– Ett något tillrättalagt svar kanske, men jag minns starkast den höga kvaliteten festen hållit år efter år. Att vi lyckats bjuda hundratals (ibland tusentals) människor på fri mat, dryck, musik och samkväm i Sveriges mest spektakulära lokaler i tolv års tid är inte illa. Sen finns det givetvis människor som ramlat och vält bord med hundratals champagneglas, rivit sönder sina designerkläder i avancerade dansuppvisningar och ibland rundat av festen med någon helt annan än sin respektive.  

Vem tror du kommer att klä sig bäst?
– Stylist Lalle Johnson är en ständig lågoddsare. Annars säger ryktet säger att förra årets vinnare Our Legacy kommer i en 20 man stark trupp. Där kommer det nog finnas en handfull riktigt välklädda kvinnor och män i det sällskapet.

Vad ska man tänka på när man klär sig för fest?
– Ett motto: Klä upp dig, inte ut dig. 

 Vad kommer du själv att ha på dig under kvällen?
– Min standarduniform är kostym, vit skjorta och Belgian Shoes, så det kommer det bli även i år. Less is more.

Dela på Facebook
Tweeta