Modeveckan: Chips och domedag hos Cheap Monday i höst

Om några timmar är det dags för Cheap Mondays visning på modeveckan i Stockholm. King pratade med designer Carl Malmsten om Cheap Mondays kommande höstkollektion. ”Vi har inspirerats av idén om en domedag i positiv mening. ”New Doom!” är namnet på vår höstkollektion” .

Hugo Lindberg  |  Publicerad 2014-01-28 08:10  |  Lästid: 2 minuter
Modeveckan: Chips och domedag hos Cheap Monday i höst
Carl Malmgren är denim-designer och designer för herrdelen i Cheap Mondays kommande höstkollektion.

Vad blir höstens stora trend?
– Vi har inspirerats idén om en domedag i positiv mening. ”New Doom!” är namnet på vår höstkollektion och namnet reflekterar känslan av att slutet också är en ny början på något bättre.
Vi har jobbat med kontraster, från det ungdomliga och lekfulla i vår överdrivna fejk-päls till det mera konstruerade och krispiga uttrycket i vår inverterade denim som återfinns i jeans, klänning och kjol. Här är färgerna på trådarna i denimväven inverterade så framsidan blir vit med blått inslag istället för tvärtom.

– Överlag är texturerna viktiga med skrynklade material, fleece och plisserad chiffong. Ett av de prints som man måste ha är vårt chips-tryck, kommer också som ett superfint halsband i form av, just det, ett chips.

Hur skiljer sig höstkollektionen från den som just når butikerna?
– Den är mer lekfull och mer positiv, framförallt med mer lekfullhet i materialvalen.
Färgerna är något mera dämpade denna säsong med ljust grå, kamel och rå eller inverterad denim som starka spår.

Är det något plagg ni skulle vilja lyfta fram lite extra?
– På herr har vi jobbat mycket med våra jackor. Vi har en ny biker-jacka i en coated denim, en denim-bomber samt en grym parka. Vi har också jobbat mycket med materialen på herr och introducerar nya kvaliteter i linne och en slubbig jersey. På dam är det framförallt fake fur jackan med tillhörande mössa som sticker ut. Alla rycker i dom redan. En twist-effekt i form av en knut på jersey och sweat är superfint och adderar ett lager till dom basigare kvalitéerna.

Hur trivs ni med att visa på modeveckan?
– Bra. Sverige och Stockholm är vår hemmamarknad, så det känns kul att visa här.

Se även:

Kings fem favoriter – J.Lindeberg

Kings fem favoriter – Whyred

Jonas Bladmo om Whyreds höstkollektion

Inför modeveckan: J.Lindeberg

Dela på Facebook
Tweeta