Inför modeveckan: Oscar Jacobson

Under tisdagen blir Oscar Jacobson första herrmärke att visa under modeveckan. I vintras var det underlinjen Sartorial Leisure som visade upp sin höstkollektion. Nu är det istället huvudlinjen som ska visa upp sin kollektion för kommande vår. Se vad Mats Pettersson, Collection Manager på Oscar Jacobson, har att säga om vårkollektionen från OJ Man.

Hugo Lindberg  |  Publicerad 2014-08-25 08:00  |  Lästid: 2 minuter
Inför modeveckan: Oscar Jacobson
Mats Pettersson är Collection Manager på Oscar Jacobson.

Vad blir vårens stora trend?

– Oscar Jacobsons tema för våren 15 är ”The Roaring Twenties” där vi hämtat inspiration från 1920-talets glada dagar och framtidstro! Mycket snygga ljusa kostymer, allt fån vitt till creme och optiska mönster. Art Deco-stilen hade sin storhetsperiod under 20-talet som fokuserade på det dekorativa och exklusiva, där inslag av guldtoner var framträdande. Det har vi plockat upp i den här kollektionen i plagg och exklusiva detaljer som fina pärlemoknappar och paisleymönstrat innerfoder i siden.

Hur skiljer sig vårkollektionen från den som just når butikerna?

– Den känns mer ljus och lätt, både i färger och material. Tunna ull-kvaliteter och linne blir viktigt nästa vår.

Är det något plagg ni skulle vilja lyfta fram lite extra?

– Den dubbelknäppta blå kostymen med mjuk axel och smal siluett (modell Eric) det är något som idag saknas i de flesta herrgarderober. Många av våra kunder har redan vår enkelknäppta supermodell Edmund, därför tror vi att dubbelknäppta kostymer blir viktigt som ny kostym för de närmaste säsongerna.

Tidigt i våras bjöd ni på en mer okonventionell visning i källaren på Restaurang Prinsen. Hur ser upplägget ut den här gången?

– Vi kommer att ha en presentation på Wienerkonditoriet där vi får möjlighet att både visa och berätta om våra fantastiska plagg.

 

Dela på Facebook
Tweeta