Inte direkt otippat: Svenskar rullar igång julen tidigare än de flesta på Netflix

Har du redan börjat kika på julfilmer likt "The Holiday" är du inte ensam. Statistik från Netflix visar att svenskar gillar att gona ned sig i underhållning som hör julen till väldigt tidigt.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-11-27 13:17  |  Lästid: < 1 minut

 

Varje november uppstår diskussion kring hur tidigt man får julpynta, och i år presenterades rön, som man förvisso ska ta med en nypa salt, om att tidigt julpyntande personer är lyckligare än andra.

Att vi svenskar generellt går igång på myset som hör julen till är kanske ingen nyhet, men det är alltid skönt att få det bekräftat. Statistik från streamingjätten Netflix sätter Sverige på plats 11 över julälskande nationer, och det officiella startskottet för julen går enligt Netflix 14 november. ”Men vadå, plats 11? Det är ju långt ifrån den medaljglimrande prispallen”, kanske du tänker. Visst, det är sant – men vi slår samtidigt 179 länder. Vi kickar igång och omfamnar helt enkelt julen väldigt mycket tidigare än de flesta.

Lista: länderna som tidigast låter sig om omfamnas av julen på Netflix

1.    Kanada
2.   Nederländerna
3.   Portugal
4.   Storbritannien
5.   Irland
6.   Belgien
7.   Norge
8.   Danmark
9.   Frankrike
10. USA
11. Sverige

Inget statistikgräv utan baktanke – Netflix släpper passande nog datan samtidigt som The Guardians of the Galaxy-mannen Kurt Russell kliver in på streamingtjänsten som tomte i den nya Netflix-filmen The Christmas Chronicles.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta