Intervju: Levi’s herrdesigner – ”Så tar du chinosen från ett tråkigt mötesrum till streetwear”

Khalid-levis-intervju

Khalid och Levi’s vill att du ska bära chinos oftare. King var på plats i Miami under lanseringen av Levi’s XX Chino och fick en pratstund med herrdesignern Janine Chilton-Faust om stylingtips, superstjärnor och (kanske oväntat) Berlinmurens fall.

tobiassikstrom  |  Publicerad 2020-03-10 16:05  |  Lästid: 2 minuter

Hur föddes samarbetet med Khalid?
Khalid förkroppsligar non-denim-trenden. Googlar man bilder på honom dyker det upp streetstylebilder där han bär chinos tillsammans med en snyggt stylad oversize-skjorta och coola sneakers. Vi diskuterade fram och tillbaka under 2 års tid vad vi skulle kunna hitta på tillsammans och när XX Chino kom på tal kändes det perfekt.

Så många ikoner har burit Levi’s under åren – vem har burit upp dem bäst?
Hmm…omslaget till Born in the U.S.A. av Bruce Springsteen är en givande favorit! Beyoncé i avklippta 501-shorts under Coachella är också en svår look att slå. Men jag blir väldigt inspirerad av Woodstock-eran och framförallt tiden vid Berlinmurens fall. Att se alla dessa människor, många klädda i Levi’s-jeans, är överväldigande. Såklart kan inte vi ta cred för att ha klätt dem, men unga rebeller och revolutionärer har ofta valt oss genom åren. Det gillar vi!

Berlinmuren

Hur tycker du man ska styla chinos i vår?
Tillsammans med en t-shirt eller en sweatshirt. Det enkla är oftast det snyggaste. Att känna sig bekväm är den snyggaste accessoaren man kan bära.

Mina favoriter av de nya modellerna är straight cropped-modellen som påminner lite om 90-talsbyxan: rak, aningen vidare och kortare. I och med den starka sneakerkulturen som råder nu märkte vi att män även efterågar en cropped byxa som lägger sig bättre över sneakers – så då fixade vi det. Titta på hur Khalid klär sig – så får du chinosen att lämna trista mötesrum för att istället bli associerade med den nya generationens streetstyle.

Khalid XX Chino outfit
Fotograf: Ro.Lexx

Passform och modeller
Levi’s XX Chino tillverkas i Standard Taper, Slim Taper och Straight Cropped och är en mer ungdomlig version med en modernare passform. Modellen görs i två olika tillverkningar; Soft Stretch och Wonderknit, beroende på hur mycket stretch du vill ha.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-10 16:05