Jaguar börjar bygga E-type Zero – är det här världens vackraste elbil?

Nu står det klart att Jaguar kommer producera och sälja en eldriven modell av sportbilen E-type Zero. En klassisk bil med tidlöst vacker design och modern teknik – det är en lockande kombination!

Erik Söderholm  |  Publicerad 2018-08-29 06:59  |  Lästid: 2 minuter

Det var många som gjorde tummen upp när Jaguar visade upp en eldriven version av klassiska modellen E-type förra året. Tidlöst vacker design och modern teknik – det är en lockande kombination! Den här typen av specialprojekt brukar alltid komma med en stor nackdel, nämligen att bilen inte blir verklighet utan stannar på designstadiet för att visas upp på bilmässor.

Men inte den här gången. Jaguar bekräftar nu att den eldrivna modellen E-type Zero faktiskt ska serieproduceras. Den ska säljas både som ny modell och som konverteringskit till befintliga E-type-ägare.

”Vi blev helt överväldigade av de positiva reaktionerna på E-type Zero-konceptet. Att framtidssäkra den härliga ägarupplevelsen av en klassisk bil är en viktig del för oss på Jaguar Classic”, säger Tim Hannig, som ansvarar för den här delen i Jaguar/Land Rover-koncernen.

Jaguar börjar bygga E-type Zero – är det här världens vackraste elbil?

En stor skillnad jämfört med de flesta av dagens elbilar är att E-type Zero av förklarliga skäl tyvärr inte har det tunga batteripaketet monterat i botten för att sänka tyngdpunkten. Istället hamnar det där förbränningsmotorn annars hade suttit – batteriet är nämligen exakt lika stort.

Än så länge finns det ingen prislapp på bilen. De första leveranserna ska köras igång 2020 och förhoppningsvis är det också då som Jaguar kan tala om vad kalaset kommer att kosta.

Jaguar börjar bygga E-type Zero – är det här världens vackraste elbil?


Dela på Facebook
Tweeta