Se Gandolfinis son som Tony i nya Sopranos-uppföljaren

När The Sopranos blir film håller man det, logiskt nog, inom familjen.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-01-23 11:02  |  Lästid: 2 minuter

Allt fler bitar ser ut att falla på plats vad gäller den kommande The Sopranos-prequelfilmen The Many Saints of Newark. Nu står det klart att ingen mindre än James Gandolfinis son, Michael Gandolfini, ska iklä sig rollen som den livskrisande sophanteringskonsulten Tony Soprano.

TV-historiens mest älskvärde sociopat-maffiaboss kom att bli James Gandolfinis stora paradroll, detta i serien som markerade början för den tv-guldålder som löper ända till idag. Stora skor att fylla med andra ord för 19-årige Michael Gandolfini som förvisso inte är alldeles oerfaren när det kommer till skådespeleriet. Trots sin ringa ålder har han redan synts i HBO-serien The Deuce och skymtat förbi i en mindre roll i storfilmen Ocean’s Eight.

Se Gandolfinis son som Tony i nya Sopranos-uppföljaren
Den unge Tony Soprano med sina framtida barn A.J och Meadow, vid 20-årsjubileet för serien härom veckan. (Getty Images)

Vad gäller porträttlikheten är onekligen Michael Gandolfini ett spännande val av skådespelare för att gestalta en den unge Tony – vilket inte direkt minskar peppen inför The Many Saints of Newark. Sedan tidigare är det känt att seriens skapare David Chase är medförfattare till filmens manus. Handlingen är förlagd till 60-talet och gissningsvis kommer flera karaktärer ur serien att dyka upp i filmen.


Se Gandolfinis son som Tony i nya Sopranos-uppföljaren
Det är viktigt med positiva manliga förebilder. Här: Michael Gandolfini med The Sopranos-skådespelaren Tony Sirico.

Exakt när filmen får premiär är inte klart men det lär dröja till åtminstone 2020 då rollbesättningen alltjämt pågår i skrivande stund. Den som väntar på något gott får därför nöja sig med inspelningsbilderna som avslöjar hur unge Soprano kommer att se ut i filmen.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta