Jan Björklunds valskjorta såldes för 42 000 kronor

Jan Björklunds älsklingsskjorta har varit en het snackis under valrörelsens slutspurt. Nu har den enligt Liberalernas partiledare gjort sitt – såldes för ett slutbud på 42 000 kronor på Tradera.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-10 08:29  |  Lästid: 2 minuter

Det mest omtalade plagget under årets valrörelse har nog varit den blå skjortan, som Liberalernas partiledare Jan Björklund, använt intensivt i många sammanhang. Något som många nog noterat är att partiledaren haft samma skjorta på sig i varje sändning och nästan alla andra publika tillfällen ända sedan valrörelsen satt igång.

Det gick även att slå fast att skjortan hängt med på evenemang så tidigt som denna försommar, då den syntes på Liberalernas valaffischer och i nästan alla intervjuer. Den mörkblå skjortan gick även att se på partiledaren under Almedalsveckan i somras. 

Och under valrörelsens sista, avgörande veckor har den i princip burits av Björklund varje dag – inte minst i alla stora partiledardebatter på tv. Nu har dock partiledaren tagit farväl av sin älsklingsskjorta och igår såldes den på Tradera. 

Priset landade på 42 000 kronor och auktionssajten Tradera redovisar att den som vann budgivningen går under användarnamnet ”Kristjan88”.

”Min skjorta har varit med mig i denna kamp”

I annonsen, som lades upp dagen innan valdagen i söndags, står det lite information om Björklunds favoritplagg:

”Antal tv-debatter: 12. Färg: Blå. Antal dagar i fält: 41 dagar. Gillar: Tvättmaskiner. Ogillar: Kavajer. Antal sommartal: 3 stycken.”

”Jag har med uppkavlade ärmar försvarat vår liberala samhällsmodell. Min skjorta har varit med mig i denna kamp. När valrörelsen är över ska jag förbereda mig för att bli minister i en ny regering. Då fortsätter jag kampen i min kostym, och skjortan och jag får gå skilda vägar”, skriver Björklund i annonsen.

Storleken?

”L (Såklart – varför skulle jag välja S eller M?)”

Pengarna kommer att gå oavkortat till organisationen Expo, som L-ledaren beskriver som: ”En organisation som i vått och torrt kämpar mot nationalismens unkna världsbild.”

”Skjortan överlämnas gärna personligen över en kopp kaffe efter valet”, skrev även partiledaren i annonsen

Dela på Facebook
Tweeta