Japandi – inredningsstilen alla pratar om

Japandi är den hetaste inredningstrenden just nu – så sätter du stilen.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2024-01-04 08:38  |  Lästid: 2 minuter

Lampa

9602, Gubi

Stilen, en mix av japansk och skandinavisk design, kallas ”Japandi” och är ett nytt buzzord inom inredning. Bara i år har flera nya böcker om ämnet släppts, och ansedda magasin som Architectural Digest publicerar reportage med rubriker som ”Zen Paradise”. Japandi-stilen betonar enkelhet, neutrala färger, trä för en organisk känsla, växter, keramik och ett naturligt ljus. En golvlampa som passar väldigt bra i ett minimalistiskt hem är modellen 9602 (Gubi), även känd som ”Chinese Hat”,  designad av Paavo Tynell år 1935 för Hotel Aulanko i Hämeenlinna i Finland. Lampan karakteriseras av sin eleganta och luftiga lampskärm och rottingklädda stomme. Den avger ett mjukt och diffust ljus som adderar lugn till ditt hem.

13 000 kr.

Soffa

Gogan 2 Seater Sofa, Moroso

Hela serien Gogan är inspirerad av Japan, närmare bestämt stenar som skulpterats av vind och vatten vid floder och sjöar. De mjuka och böjda formerna, och den smarta och nätta konstruktionen, gör nästan att möbeln ser ut att sväva ovanför golvet.

89 000 kr.

Lampa

Esper Pendant 01, Roll&Hill

Designstudion Visibility från New York har formgivit lampserien Esper för Roll & Hill. Designen är inspirerad av de typiska lyktorna man hittar utanför sushi-restauranger och barer i Japan. Lampan kan hänga både i grupp och själv.

20 700 kr.

Soffbord

MO Coffee Table, Ritzwell

Handgjort bord från staden Fukuoka i södra Japan. Designern Shinsaku Miyamoto har skapat en pjäs som är funktionell men samtidigt inte gör något väsen av sig. Den rundade skivan ger ett varmt intryck och passar perfekt för någon som vill inreda i Japandi-stil.

43 000 kr.

Säng

Kanso Bed, Karup Design

Danska Karup Design har formgivit sängserien Kanso för Ellos. Om du har lite plats hemma, ett sommarhus eller bara vill vara tokminimalistisk är detta en säng för dig – enkel, elegant och rymlig. Genom att lägga till fyra lådor undertill får du omedelbart mer utrymme.

12 400 kr.

Dela på Facebook
Tweeta