Jay-Z är första rapparen att bli dollarmiljardär

Från knarklangare till hiphop-stjärna, och nu dollarmiljardär. Jay-Z har minst sagt råd att unna sig lite bling-bling.

Marlon Appelgren | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-06-04 12:15  |  Lästid: < 1 minuter

Det är den tiden på året igen då amerikanska affärstidningen Forbes lyckas få några av oss att bli lite mindre nöjda med våra ekonomiska ställningar, genom att presentera en story om en så kallad ”self-made millionaire” på sitt omslag. Förra året frontades magasinet av den 21-åriga realitystjärnan och entreprenören Kylie Jenner, 21, som utsågs till tidernas yngsta självskapande dollarmiljardär.

Det är onekligen få inom nöjesbranschen som lyckas skrapa ihop så pass stora tillgångar att man kan titulera sig som dollarmiljardär. Men denna gång är det ingen mindre än hiphopmogulen och entreprenören Jay-Z, som enligt uppgifter från Forbes har lyckats ta sig in i miljardärsklubben beräknat till dollar.

 Jay-Z, eller Shawn Corey Carter som han egentligen heter, sålde i unga år knark på gatan innan han vände sig till musiken. Han släppte debutplattan ”Reasonable doubt” 1996 på det egna skivbolaget, och har förutom en framgångsrik musikkarriär också lanserat en konjak, skaffat sig ett champagneföretag samt startat Spotifykonkurrenten Tidal. Den 49-åriga världsstjärnan har även gått in i modebranschen med sitt egna klädmärke Rocawear. Dessutom äger Jay-Z konstverk och fastigheter till ett sammanlagt värde på över 100 miljoner dollar, enligt Forbes.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-04 12:22