Johnny Depps film inställd – efter anklagelser om misshandel

Filmen "City of Lies" skulle haft premiär den 7 september, men är nu inställd – en månad efter att en produktionsmedarbetare stämt Johnny Depp för misshandel.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-08-07 13:39  |  Lästid: < 1 minut

Johnny Depps senaste film, ett kriminaldrama som handlar om utredningen av morden på Tupac Shakur och Biggie Smalls, skulle ha haft premiär den 7 september. Men nu står filmen utan premiärdatum, efter ett uttalande från filmens distributionsföretag. Det skriver The Guardian.

Beslutet att ställa in premiären kommer en månad efter att en av filmens före detta platschefer, Gregg Brooks, stämt Johnny Depp för misshandel. Enligt Brooks ska Depp ha utsatt honom för verbal misshandel och sedan slagit honom två gånger.

Enligt Brooks fick han också sparken från produktionen efter att han vägrat hålla tyst om det hela.

Det är inte första gången Depp anklagas för våldsamt beteende. Bland annat har hans exfru Amber Heard ansökt om besöksförbud mot honom med hänvisning till upprepad misshandel, något hon senare tog tillbaka i rätten. Depp har också nyligen stämt två av sina tidigare affärspartners för bedrägeri.

Filmen ”City of Lies” är baserad på reportageboken ”Labyrinth” av Randall Sullivan, och skildrar polisutredningen som följde morden på Tupac och Biggie, som fortfarande inte är lösta. I filmen spelar Johnny Depp LAPD-polisen Russell Poole. Forrest Whittaker spelar journalisten Jack Jackson, som samarbetat med polisen för att ta reda på sanningen.

Dela på Facebook
Tweeta