Juventus har sålt Ronaldo-tröjor för en halv miljard – på ett dygn

Efter det kritiserade miljardköpet visar det sig hur mycket Cristiano Ronaldos varumärke är värt.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-07-16 14:06  |  Lästid: < 1 minut

Förra veckan kom nyheten att Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid för ett nytt kontrakt med italienska Juventus, efter att klubben köpt den 33-åriga stjärnspelaren för nästan 1,1 miljarder kronor.

Det, och det faktum att Juventus kommer att betala honom omkring 1,2 miljarder kronor i lön över fyra år, rörde upp en del känslor hos folk som ifrågasatte de enorma summorna.

Men sedan köpet blev klart har det visat sig hur mycket pengar Ronaldos varumärke faktiskt är värt. Bara ett dygn efter att de lanserats online hade Juventus nämligen sålt 520 000 exemplar av hans nya matchtröja. De säljs för knappt 1 100 kronor styck – vilket innebär att Ronaldos namn har dragit in omkring 570 miljoner kronor innan han ens har spelat sin första match för klubben. Det skriver Yahoo Sport.

Alla intäkter från tröjorna går inte till klubben, men det är ett tydligt exempel på vidden av Ronaldos stjärnstatus – och hans varumärkes värde. Juventus följarantal på sociala medier har också skjutit i höjden sedan spelarbytet blev officiellt.

Dela på Facebook
Tweeta