Karl Lagerfeld försvarar pälsindustrin: Jägarna behöver jobb

Den kreative chefen för Chanel och Fendi ger sin syn på den kontroversiella pälsindustrin. Han tycker att alla som äter kött och bär skinn ska vara tysta.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2015-03-09 12:54  |  Lästid: 1 minut
Karl Lagerfeld försvarar pälsindustrin: Jägarna behöver jobb
Karl Lagerfeld med sin katt Choupette som har över 46 000 följare på Twitter.

I sommar gör Karl Lagerfeld en exklusiv visning för Fendi med fokus på päls. Showen går av stapeln i samband med att Lagerfeld firar 50 år som designer för det italienska märket – det är det längsta samarbetet någonsin mellan en designer och ett lyxmärke. Men visningen har redan lyft en het debatt om djurrättsfrågor. I en intervju med The New York Times ger den legendariske modeskaparen svar på tal till alla pälskritiker.

– Så länge folk äter kött och bär skinn så förstår jag inte budskapet. Det är väldigt enkelt att skrika ”ingen päls, ingen päls, ingen päls” men det är en hel industri. Vem ska betala alla arbetslösa om de lägger ner hela pälsindustrin? Mårdjägarna har inga andra jobb, det finns inget annat att göra. Organisationerna som är emot päls är inte Bill Gates.

Så du känner ingen sympati för antipälsfrågan?

– Jag känner jättemycket sympati. Jag hatar tanken på att döda djur på hemska sätt, men jag tycker att det har utvecklats en hel del. Jag tycker att en köttbutik är mycket värre, det är som att se ett mord. Är inte det fruktansvärt?

Läs mer: ”Likegenerationen har dödat modebranschen”

Dela på Facebook
Tweeta