Karriärexperten: Håll träningskläderna borta från arbetsplatsen

Filip Strömbäck: Det är jättebra att cykla till jobbet – så länge det inte går ut över dina kollegor.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-06-17 11:26  |  Lästid: < 1 minut

Fråga:
Min största hobby i livet är tri­athlon. Jag cyklar därför till och från jobbet, fem mil om dagen, för att hinna med all den träning som krävs. Sedan ett par år tillbaka jobbar jag i öppet kontorslandskap, och jag tvingas ha min duschhandduk och träningskläder hängande runt min plats för att de ska hinna torka. Nu har jag förstått att ett par av mina kollegor börjat gnälla om detta till min chef, vilket gör mig sjukt frustrerad. Snälla, hjälp mig hitta en lösning!

Svar: Det hela är ganska enkelt: Se till att hålla dina svettiga kläder för dig själv, instängda i en hermetiskt tillsluten träningsväska. Det är på inget sätt en rättig­het att ta med sig sin hobby in till arbetsplatsen.

 

Filip Strömbäck har lång erfarenhet från rekrytering och personbedömning. Han är medgrundare till den digitala matchningstjänsten Exparang.com och driver poddarna Stiljournalen och Tjena chefen! Varje månad besvarar han frågor om jobb och karriär från Kings läsare. 

Dela på Facebook
Tweeta