King kröner: Bästa klapparna till honom

Här är prylarna som väcker mest habegär hos redaktionen just nu.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-12-19 14:36  |  Lästid: 4 minuter

CDLP:s lyxkalsonger

King kröner: Bästa klapparna till honom

Vad ger man till någon som redan har allt? Varför inte ett par svindyra kalsonger i ett av världens lyxigaste och mest sällsynta material? Svenska underklädesmärket CDLP lanserar nu Sea Island Boxer Shorts, en vit boxermodell med knäppgylf tillverkad i handplockad västindisk bomull som endast utgör .0004% av världens bomullstillgång.

Samma material som drottning Elizabeth uteslutande använder i sina näsdukar – en kvalitetsmarkör om något. Boxershortsen, som är handsydda i Portugal, är lika mjuka som de är limiterade. Duger det åt drottningen duger det åt dig.
800 kr/par.

Aways aluminiumväska

King kröner: Bästa klapparna till honom

En stilren kabinväska i aluminum är varje proffsresenärs bästa vän: tjusig, tålig och tidlös. En livsinvestering, i ordets rätta bemärkelse. Det finns bara ett problem: Väsktypen, som tyska Rimowa debuterade på bagagebanden för över 70 år sedan, kostar lika mycket som en långweekend i New York. Minst. Och det är här Away kommer in.

Genom att kapa alla mellanhänder och sälja sina väskor direkt till konsument erbjuder den amerikanska start up-väsktillverkaren snygga premiumprodukter till högst rimliga priser.

Kings favorit The Aluminium Edition är en serie resväskor i okrossbart aluminium, med TSA-godkända kombinationslås, 360 ° Hinomoto-hjul, läderklädda handtag och en rad smarta förvaringslösningar. Och det bästa av allt: väskans inbyggda (men löstagbara) batteri/usb-laddare som återupplivar din semesterslöa smarttelefon upp till fem gånger på en laddning.
Från 5 000 kr.

Assoulines New York-hyllning

King kröner: Bästa klapparna till honom

Världens bästa stad har äntligen fått den kärleksförklaring den förtjänar. Ansedda coffee table-förlaget Assoulines hyllning till New York är en mustig resa genom stadens historia och boroughs – från Manhattan och Brooklyn till Queens och Staten Island.

Förlora dig i historier från sekelskiftets immigrantvåg, via 20-talets förbudstid, 60-talets ungdomsrevolution och 70-talets Studio 54-rus. Ikoniska fotografer som Edward Steichen och Peter Lindbergh målar en oemotståndlig bild av staden som aldrig sover, kontextualiserad av ordkonstnärer som E B White, Edith Wharton och Tom Wolfe.

Att Bright Lights, Big City-författaren Jay McInerney anlitats som huvudförfattare säger en del om verkshöjden. Och då har vi inte ens nämnt det smakfulla bokfodralet.
2 240 kr.

Louis Vuittons doftljus

King kröner: Bästa klapparna till honom

Räckte inte semesterkassan till för den där topprustade bergstugan i Verbier den här skidsäsongen heller? Misströsta ej. Nu kan även din eftersatta förortstvåa dofta sprakande brasa och nyfallen snö. Ja, om du är beredd att bränna 1 800 kr på ett doftljus, vill säga.

Franska modehuset Louis Vuitton följer upp sommarens herrparfymsuccé med att lansera fyra lyxiga doftljus framtagna av husets egen näsa Jacques Cavallier Belletrud och designade av Marc Newson. Som vanligt är dofterna sprungna ur ambitionen att fånga essensen av modehusets romantiserade carpe diem-resor och mindfulness-äventyr. Eller vad sägs om doften av provensalska rosengårdar (L’Air du Jardin), imaginära paradisöar (Île Blanche), långa skogspromenader (Feuilles d’Or) och frostbitna bergstugor (Dehors il Neige).

Varje doftljus har en matchvikt på 220 g, är gjutet i handgjord keramik försett med läderhandtag och guldfärgad metall som fungerar som en skyddsplatta och produceras (så klart) i parfymmeckat Grasse i Frankrike.
1 800 kr.

Och sist men inte minst, en något dyrare pryl:

Tarforms elhoj

King kröner: Bästa klapparna till honom

Eldrivna motorcyklar är på framfart och det är inte svårt att förstå varför. Med tydligt miljöfokus, ljudlös körning och kaxig estetik lockar elhojarna ut en ny kategori förare på vägarna. Det senaste tillskottet till mc-segmentet är halvsvenska start up-tillverkaren Tarform Motorcycles, baserad i Brooklyn och Stockholm.

Med sin iögonfallande retrodesign lär motorcykeln få många huvuden på snurr när de börjar rulla på vägarna i slutet av 2019. Den smarta city scramblern, med en förväntad räckvidd på 145 km och en laddningstid på strax under 4 timmar, kommer att byggas kring en modulär plattform som gör customisering och personifiering föredömligt enkel.

Förare kommer även att kunna uppgradera delar över tid, till exempel köpa ett större batteripaket för ökad räckvidd. Motorcykelns digitalt integrerade smartsystem är tänkt att optimera körupplevelsen genom att övervaka motorcykelns ”hälsa”. Föraren varnas om eventuella fel via sin smartphone och kan enkelt boka tid för service direkt i Tarforms app. City scramblern finns nu att förboka på tillverkarens hemsida, med förväntad leverans i slutet av 2019.
Från 165 000 kr.

Läs också:

Dela på Facebook
Tweeta