King kröner: Månadens måsten

Fem saker som väcker habegär hos redaktionen just nu.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-09-18 10:02  |  Lästid: 4 minuter
King kröner: Månadens måsten

Byredos kammar

Kamma dig! Helst med groomingdon i finaste horn från Byredo. Det hajpade svenska parfymhuset, med Kings gamle omslagsman Ben Gorham i spetsen, har på senare år breddat utbudet med premiumaccessoarer som läderväskor och solglasögon och lanserar nu en exklusiv linje med kammar som hämtat forminspiration från fem historiska afrikanska powerkvinnor: drottning Farao Hatshepsut, drottningen av Sheba, drottning Idia av Benin, krigaren Queen Aminatu från kungariket Zazzau och drottning Nzinga i Angola. Varje kam är tillverkad i zebuhorn och handgjord i de franska Pyrenéerna enligt traditionella metoder som innefattar 14 produktionssteg. Hornet som naturmaterial är förnybart, biologiskt nedbrytbart och – precis som hår – rikt på keratin, vilket gör hornkammen till en utmärkt groomingaccessoar för den kvalitetsmedvetne. Plus i kanten för det smakfulla etuiet i kalvläder.

750 kr.

King kröner: Månadens måsten

Leicas armbandsur

Leica är för de flesta synonymt med högkvalitativa kameror med en lika hög prislapp. Nu ger sig den tyska premiumtillverkaren in i klockbranschen, och steget från mekaniska kameror till mekaniska klockor visade sig vara överraskande kort. Först ut är Leica L1 och L2 – två mekaniska armbandsur designade och utvecklade av Leica själva och med ett mekaniskt urverk signerat tyska Lehmann Präzision. Designen på armbandsuren – som kommer i en storlek på 41 mm med en boett i borstat, rostfritt stål och armband i svart kalvskinn – är en tydlig blinkning till Leicas teknikarv. Inte minst den runda rubinen i klockornas krona, som är en direkt referens till kameratillverkarens ikoniska röda logotyp. Leica L1, med tid- och datumvisning, är den enklaste modellen, medan L2 är en GMT-modell med dag/natt-indikator. Leica har gjort sin hemläxa och den initiala responsen i branschmedier har varit god. I höst når de första 400 exemplaren av respektive modell utvalda butiker.

100 000 kr.

King kröner: Månadens måsten

Sonos soundbar

Bor du litet men prioriterar stort ljud? Då kan ljudjätten Sonos nya kompakta soundbar Beam vara en god investering. Den 65 cm smarta högtalaren tar upp blott 60 procent av storebrorsan Playbars storlek, men låt dig inte luras av det blygsamma omfånget. Beam låter helt enkelt bra mycket större än vad utseendet skvallrar om, vilket inte minst fyra fullskaliga woofers, en diskant och tre passiva element säkerställer. Sonos mest avancerade soundbar hittills rymmer det mesta man kan begära från en högtalare: från maffiga ljudmattor till röststyrning, ljudjustering, talförbättring och nattläge. Till ett, i sammanhanget, vettigt pris dessutom. Apple Airplay 2-kompatibiliteten, som låter dig spela upp ljud från valfri iOS-enhet och öppnar upp för röststyrning via Apples digitala assistent Siri, är en av många efterlängtade uppdateringar. Självfallet går det lika smidigt som vanligt att parkoppla soundbaren med andra Sonos-högtalare, för trådlöst surround och femplus-ljud i varje rum. Stream on!

4 699 kr.

King kröner: Månadens måsten

Hinokis kockkniv

Det finns kockknivar – och så finns det kockknivar. Australiensiska uppstickaren Hinokis värstingmodell S1 Gyuoto är en av marknadens kaxigaste, tillverkas i bladmeckat Sakai, Osaka, av tredje generationens knivsmeder. Varje Gyuoto genomgår 131 produktionssteg för att säkerställa de högt ställda kvalitetskraven. Dessa inkluderar bland annat att framställa bladen av världens renaste kolstål, White Steel #1 – det närmaste man kommer ett samurajsvärd i ett modernt kök. Efter att man hettat upp det 18 cm långa bladet till 1 000 °C och hamrat ut varje ofullkomlighet för hand fästs det svarta kolstålet sedan på ett handsvarvat handtag av ek eller solid eller förkolnad valnöt, som inte bara ger en snygg finish, utan även bidrar till att bevara träet vid köksbruk. Beställs med fördel med dina initialer ingraverade på bladet.

3 500 kr.

King kröner: Månadens måsten

Calvin Kleins Warhol-hyllning

Calvin Klein fortsätter förra säsongens framgångsrika samarbete med The Andy Warhol Foundation. Denna gång handlar det en kollektion med namnet ”Andy Warhol: Exposures, ’77-’85” där vita underkläder blivit prydda med mer eller mindre blottande polaroider tagna av konstnären Andy Warhol. Bilderna på plaggen – en t-shirt, ett linne och ett par boxerkalsonger – fotograferades av Warhol 1977–85 och var konstnärens hyllning till den mänskliga fysiken. Som om detta inte vore nog så har Calvin Kleins klassiska logga på kalsonglinningen fått sällskap av Warhols namn.

Från 270 kr.


Dela på Facebook
Tweeta