King kröner – månadens måsten

Fem saker som väcker habegär på redaktionen just nu.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-08-15 09:04  |  Lästid: 4 minuter

Bank Hotels boutiquelyx

Det råder inte direkt brist på Instagram-vänliga hotell i huvudstaden numera. I slutet av augusti öppnar så restaurang- och nattklubbskonglomeratet Stureplansgruppen sitt bidrag till Stockholms boutique­hotellsegment: Bank Hotel på Blasieholmen. Ett livsstilshotell av internationell klass med sober inredning och höga ambitioner. Det tidigare bankpalatset, i en byggnad från 1910, har genomgått fleråriga ombyggnationer och varsam restaurering där originaldetaljer som väggmålningar, ett sex meter högt glastak och marmorgolv bidrar till en air av historisk lyx och gamla pengar. Ska det slås på stort rekommenderar vi att boka hotellets största rum: Bank Extreme Terrace Suite. En 185 kvadratmeter stor svit med fönster från golv till tak och en ståndsmässig kungsterrass med oslagbar utsikt mot Nybro­viken. Är plånboken tunn rekommenderas i stället en välskakad drink i cocktailloungen.

2 000–28 000 kr/natten. 

King kröner – månadens måsten

 

Ferm Livings drinkglas

Det är inte bara din garderob som då och då gynnas av en stilmässig uppdatering. Även innehållet i köksskåpen bör ses över, inte minst inför sommarens middagsbjudningar med sällskap som knappast tackar nej till ett glas. Danska Ferm Livings uppdaterade glasserie Ripple är en utmärkt ersättare för dina kantstötta Ikea-köp från student­åren. De munblåsta longdrink- och champagneglasen med räfflad design för tankarna till dekadenta poolfester i 70-talets Los Angeles, och det är så klart en bra sak. Alla glas i serien har olika geometriska former vilket bidrar till det dynamiska helhetsintrycket. Varför inte fylla glasen med Michael Mans läskande alkoholfria drinkar från sidan 37? Komplettera med fördel med karaff och dricksglas för en fulltalig serie. 

500 kr (4-pack).

King kröner – månadens måsten

 

Adidas löparsko

Den har beskrivits som årets viktigaste löparskolansering och Adidas mest tekniska sko hittills. Möt Adidas Solarboost, en högpresterande löparsko som bygger på tailored fibre placement, en datadriven teknologi som anpassar ovansidan av skon efter din fots unika passform och rörelsemönster och som bjuder på insydda förstärkningar för riktat stöd i mellanfoten. Lite som en tajt high- tech-strumpa som omsluter foten för behagligt kompressionsstöd. Den numer välbekanta boost-sulan har fått sig en uppdatering och ger extra skjuts i stegen. En annan nyhet är tekniken energy rail som ger optimal stabilitet och passform kring hälen och bakre delen av foten under löpturen. Ovandelen bygger, precis som Adidas senaste modeller, på fibrer av återvunna havsplaster, även kallat Parleyfiber. Den nya fibertekniken möjliggör för att bäraren i framtiden ska kunna skräddarsy löparskor efter användarens individuella behov och egenskaper. Och vad kan väl vara ett bättre sätt att boosta semesterträningen än med ett par framtidssäkrade löparpjucks?

1 399 kr.

King kröner – månadens måsten

 

Fujifilms direktfilmskamera

Semestertider är fototider. Med japanska kamerakonnässören Fujifilms senaste direktbildskamera Instax Square SQ6 är Instagram, deeplajkande exflickvänner och influencer-förakt snart ett minne blott. Den högst analoga kameran levererar fyrkantiga bilder i ration 1:1 på momangen, i sann Polaroid-anda. Bland de tekniska specifikationerna utmärker sig bland annat dubbelexponering, makroläge och 10 sekunders självutlösare, när selfie-begäret blir för stort. Kameran, som kommer i vitt, grått och guld, har även en inbyggd blixt med medföljande färgfilter för önskvärd atittydsfrisk effekt. Säg omelett! 

1 400 kr.

 

King kröner – månadens måsten

 

Loewes högtalare

Välrenommerade tyska lyxtech-märket Loewe är kanske mest känt för att ha lanserat världens första tv (året var 1931, för historiejunkien) och har, precis som sin danskkonkurrent Bang & Olufsen, alltid prioriterat premiummaterial och tidlös design framför tekniska landvinningar. Därför är det kanske inte särskilt överraskande att det dröjde ända till sommaren 2018 för att Loewe skulle lansera sin första portabla Bluetooth-högtalare. Men den som väntar på något gott blir aldrig fet, eller hur det nu var. Designprisvinnaren Klang m1 är ett minimalistiskt litet krutpaket med stort ljud och en speltid på 12 timmar per laddning. Räcker de fyra inbyggda högtalarna inte till så går det alldeles utmärkt att parkoppla två högtalare, för extra fläskigt stereoljud on the go. Den integrerade micken möjliggör handsfree-samtal via mobilen, och med en storlek på 13 x 6 x 2 cm är Klang m1 den perfekta musikkompanjonen när packutrymmet är skralt. Högtalaren, med extremtåligt chassi i sandblästrat rostfritt stål och tillhörande läderband, kommer i färgerna silver, grafitgrå och roséguld och finns i välsorterade elektronikbutiker nu.

2 000 kr.

 

King kröner – månadens måsten

 

 

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta