King kröner: månadens måsten

Här är sakerna som väcker starkast habegär hos redaktionen just nu.

Joel Ågren  |  Publicerad 2018-03-16 11:53  |  Lästid: 3 minuter
King kröner: månadens måsten
1. Mr Porters perfekta vårgarderob

I sju år har onlinejätten Mr Porter varit den självskrivna shoppingdestinationen för stilkunniga män, med över 300 premiummärken till försäljning och 2,5 miljoner unika besökare i månaden. En prisvinnande modedestination som inte bara förser sina kunder med precis vad de vill ha, utan även – och det här är viktigt – det de inte visste att de ville ha.

I vintras lanserade Mr Porter sitt eget modemärke Mr P –  en smakfull basgarderob bestående av 24 nyckelplagg som varje säsong kompletteras med en rad mindre släpp med säsongens trender i fokus. Vårens kollektion, som hämtat influenser från 60-talets Los Angeles, släpps online i februari och innehåller nyckelplagg som en brun westernjacka i mocka, en khakifärgad field jacket samt urtvättad japansk denim.

Pris: 7 900 kr (mockajacka)

2. Vanmoofs smarta elcykel

Och så lite goda nyheter: Från och med den 1 februari kan du som köper (fjol)årets julklapp – elcykeln – få tillbaka en fjärdedel avkostnaden från staten. Tack och bock, säger vi på King, och börjar genast fingra på nederländska Vanmoofs råsnygga e-cykel Electrified S, som nyligen släpptes i en uppdaterad version. Det 18 kilo lätta kraftpaketet tar dig mellan 60 och 120 km på en batteriladdning, beroende på hur mycket du är villig att assistera själv.

Den nya turboknappen låter dig växla upp från 0 till 32 km/h på bara några sekunder, och med hjälp av den integrerade bluetooth-funktionen låser du upp cykeln med en enkel knapptryckning. Skulle din Vanmoof bli stulen (för stöldbegärlig är den) kan du enkelt spåra tjuvarna via e-cykelns gps och tillhörande app. Den enda nackdelen är, som vanligt, priset – subventionerat eller ej. Men den är trots allt billigare än en Tesla. 

Pris: cirka 30 000 kr (exkl. elcykelpremie).

King kröner: månadens måsten
3. Nuraphones skräddarsydda hörlurar

Glöm brusreducering och överdesignade hörselkåpor. Skräddarsytt ljud är det nya svarta bland hardcore-audiofiler, och Kickstartersuccén Nura går i bräschen med debutmodellen Nuraphone. Den innovativa in-ear/over-ear-hybriden, utvecklad av ett gäng australiensiska läkare och forskare, mäter din hörsel med hjälp av ljudvågor och skapar en unik ljudprofil baserat på resultatet, allt för en maximerad ljudupplevelse. Lite som kontaktlinser, fast för dina öron. Eller en skräddarsydd kostym, för den delen.

Den unika hybriddesignen genererar inte enbart föredömlig passiv brusreducering, utan bidrar också till att förmedla den tajtaste hörlursbas som går att köpa för pengar. Addera 20 timmars batteritid, smidiga touch-knappar och en funktionell app och du får ett av de mest intressanta tillskotten på hörlursmarknaden på mycket länge. 

Pris: 4 000 kr.

King kröner: månadens måsten
4. Aesops träiga ödördödare

Föredrar du också att lukta granskog framför omklädningsrum under armarna? Då kan Aesops senaste hudvårdstillskott vara väl värt dina surt förvärvade pengar. De trendkänsliga australiensarna lanserar nu sina första roll-on-deos: Déodorant Roll-on och Herbal Déodorant Roll-on. Ett aluminium- och alkoholfritt alternativ för alla oss med hud som lätt irriteras av mer konventionella deodoranter, med nyckelingredienser som zinkricinoleat och wasabiextrakt, som tillsammans med essentiella oljor framgångsrikt motverkar och maskerar oönskad kroppsodör.

Kings favorit, Déodorant Roll-on, har en jordig, träig doft av vetiver, korianderfrö och patchouli medan Herbal Déodorant har en subtil, örtig doft med toner av salvia, eukalyptus och lavendel. Plus i kanten för den bärnstensfärgade glasflaskan som höjer stilnivån på vilket badrumsskåp som helst.  Pris: 280 kr (50 ml).

King kröner: månadens måsten
5. Momas visuella väggklocka

Vi gillar som bekant klockor på King. Helst ska det vara mekaniska armbandsur med urverk, visare och annat hantverksmässigt jox. Ska vi vara ärliga, och det ska vi ju, så är vi ganska svaga för digitala pjäser också. Har klockan svenskkoppling så gör det inte direkt saken sämre. Sedan någon månad tillbaka hittar man en helsvart variant av skulpturen ClockClock 24 i shoppen på museet MoMA i New York.

Den spektakulära inredningsdetaljen är fram-tagen av den delvis svenska designduon Humans Since 1982. Vi rekommenderar både en tur till MoMA:s shop och till Youtube för att uppleva hur klockan faktiskt fungerar. 

Pris: 61 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta