King kröner: Månadens prylar

Här är sakerna som väcker starkast habegär hos redaktionen just nu.

Joel Ågren  |  Publicerad 2018-02-27 16:35  |  Lästid: 3 minuter
1. Kings mästerliga mockaskjorta

Vi på King är mäkta stolta över att få presentera det senaste i raden av egendesignade skinnplagg: En exklusiv skjortjacka i lika tunn som följsam getmocka. Skjortjackan, även kallad overshirt, är en av de senaste säsongernas mest stilsäkra nyckelplagg.  En perfekt lager på lager-hybrid som hjälper dig att hålla värmen ute och höja modegraden inne. Vår samarbetspartner är precis som de sju tidigare säsongerna svenska kvalitetstillverkaren Jofama. Skjortjackan kommer i svart, grått och beige och inhandlas bäst på Kingmagazine.se/shop från och med den 30:e januari.
Pris: 2 995 kr.

King kröner: Månadens prylar
2. Apples mäktiga drömdator

Okej, vi säger det med en gång: Apples nya värstingdator iMac Pro är sannerligen inte för alla. Känner du att ett monster-bygge i 50 000-kronorsklassen är i dyraste laget för en stationär dator som till syvende och sist är skräddarsydd för proffsanvändare med skyhöga prestandakrav så kan du sluta läsa nu. För er andra: iMac Pro är Apples kraftfullaste dator hittills, med rekordsnabb Xeon-processor med upp till 18 kärnor, 128 GB minne, Radeon Pro Vega-grafik, 27 tums Retina-skärm i 5K och högpresterande högtalare. Går du inte i gång på tekniska specifikationer så kanske det smakfulla rymdgrå chassit med matchande, trådlösa tillbehör kan få i gång habegäret. Bara att börja spara. 
Pris: från 56 995 kr.

King kröner: Månadens prylar
3. Yasuragis japanska ansiktslyft

I 20 år har stressade karriärister och semestrande livsnjutare hittat mindfulness i tallskogarna i Hasseludden, på spa-institutionen Yasuragi, 20 minuter från Stockholms innerstad. Det som började med japansk tvagning och en varm utomhuskälla har med åren växt till sig till en av Sveriges mest uppskattade spaanläggningar. I fjol gjorde Yasuragi sin största investering någonsin och byggde om hela anläggningen, i syfte att komma ännu närmare kärnan i den japanska badhuskulturen. Efter en längre tids omfattande ombyggnationer öppnar man i januari återigen upp dörrarna för allmänheten. Yasuragi 2.0 innefattar bland annat sovbastu, kol-syrebad, sanarium, nya veganska restaurangen Saishoku och mycket annat som gör livet lite härligare att leva. Arigato för det.

Pris: från 1 590 kr (inkl övernattning och middag).

King kröner: Månadens prylar
4. Mackmyras franska prestigewhisky

Har du också alltid undrat hur din favoritwhisky skulle smaka om den lagrats på franska champagnefat? Det har i alla fall svenska whiskyspecialisterna Mackmyra, som uppvaktat champagnehuset Philipponnat i frågan. Den limiterade whiskyn Moment Prestige är det smakfulla resultatet av det något otippade samarbetet hantverksproducenterna emellan. Enligt champagnehusets traditioner har vin från de finaste druvorna, huvudsakligen från Premier Cru- och Grand Cru-vingårdar, mognat på ekfaten. Den elvaåriga whiskyn är i sin tur fatlagrad i den något mindre glamorösa Bodås gruva i Gästrikland. Resultatet är inte desto mindre imponerande: en kraftig, ekig whisky med toner av vita druvor och grapefrukt, med lång eftersmak av champagne. Festligt!
Pris: 1 199 kr (nr 8288801).

King kröner: Månadens prylar
5. Embers smarta kaffekopp

Du vet hur det är: Du hasar livstrött fram och tillbaka till kaffemaskinen på jobbet i en ständig jakt på en koffeinfix. Häller upp en kopp sponsjava, kallpratar med någon kollega du aldrig kommer ihåg namnet på, svarar på ett rödflaggat mejl på mobilen och vips så är kaffet för kallt för att ens övervägas för konsumtion. Och så börjar den mödosamma processen om. Om och om igen. Till nu! Genierna på amerikanska Ember har utvecklat en high tech-mugg som håller kaffets ideala dryckestemperatur (58 grader, för er som undrar) arbetsdagen igenom. Temperaturen justeras smidigt efter din personliga smakpreferens via en app som parkopplas med muggen. Föredrar du att dricka ditt morgonkaffe på språng erbjuder företaget även en ”resemugg”, där temperaturen enkelt justeras på botten av termosen. Onödigt, och alldeles, alldeles underbart.
Pris: 700 kr.

Dela på Facebook
Tweeta