KING Style Guide: Kostymens passform

Oavsett vilken typ av kostym du väljer att använda så finns det en detalj som är viktigare än alla andra för ett bra helhetsintryck – kostymens passform. I King Style Guide del 2 visar vi hur du behärskar den dressade basgarderoben och hur kostymen ska sitta!

Redaktionen  |  Publicerad 2013-10-10 12:30  |  Lästid: < 1 minut

1: Se till att kavajen är lagom stor över axlar och rygg. Du vill att tyget i nack- och skulderpartiet ska vara slätt utan fula veck på diagonalen.

2: Ärmlängden är avgörande för hur hela kavajen uppfattas så lägg gärna ner lite extra omsorg på denna detalj. Snyggast är om cirka 2,5 centimeter av skjortmanschetten sticker fram.

3: Kavajens midja får gärna vara smal utan att för den sakens skull sitta tajt. Bär du kavajen knäppt bör du alltid lämna den nedersta knappen uppknäppt.

4: Byxans siluett får gärna vara smal. En idé kan vara att utgå från passformen i dina favoritchinos. Du vill kunna bära kostymbyxan på egen hand med en skinnjacka eller stickad tröja.

5: Byxlängden är en smaksak och bara du vet vad du trivs bäst i. King rekommenderar en lite kortare byxa som snuddar vid skons plös och har en fotvidd på cirka 18 centimeter.

6: Underskatta inte helheten. En snygg kostym mår bäst av lika snygga tillbehör, så välj skjorta, skor och strumpor med omsorg.

 

Se även andra delar i KING Style Guide:

Så knyter du sipsen

Så matchar du kostymen på rätt sätt!

Så stryker du din skjorta

Så knyter du flugan och viker näsduken

 

Alla kläder i filmen finns på Brothers hemsida eller i Brothers butiker.

Dela på Facebook
Tweeta