Så stryker du din skjorta

Vikten av en välstruken skjorta är A och O i en stilfull outfit. Inför annalkande högtidsstunder och festligheter är det viktigare än någonsin att behärska den dressade garderoben. King visar dig på ett pedagogiskt sätt hur du gör för att stryka klanderfritt!

Redaktionen  |  Publicerad 2013-12-20 13:00  |  Lästid: < 1 minut
Så stryker du din skjorta

1: Ta fram en rentvättad skjorta. Kontrollera vilken temperatur du bör ställa in på strykjärnet. Detta anges med ett visst antal prickar i strykjärnssymbolen på skjortans tvättlapp. Har strykjärnet en ångfunktion – slå på den.

2: Börja med skjortans krage. Fäll upp den, placera den på brädan och stryk den noggrant längs baksidan.

3: Fortsätt med skjortans manschetter. Se till att samtliga knappar är uppknäppta och stryk på båda sidorna.

4: Efter manschetterna har det blivit dags för skjortans ärmar. Se till att vika ut ärmen platt längs med brädan innan du börjar pressa tyget med strykjärnet för att undvika fula veck. Repetera ovanstående på den andra ärmen.

5: Nu har det blivit dags för skjortans rygg. Se till att samtliga bröstknappar är uppknäppta och häng sedan skjortan över brädan med ärmar och bröstparti placerad på varsin sida om brädans långsida. Stryk ryggpartiet.

6: Vänd på skjortan och stryk bröstet på båda sidor om knäppningen. Se till att stryka mellan bröstknapparna, pressa knapphålen ordentligt och inte missa att stryka partierna längst uppe vid kragen.

 

Se även andra delar av KING Style Guide:

Så knyter du din slips

Kostymens passform

Så matchar du kostymen

Så stryker du din skjorta

Så knyter du flugan och viker näsduken

 

 

Alla kläder i filmen finns i Brothers butiker eller på deras hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta