Kings moderedaktör om Copenhagen Fashion Week

Kings moderedaktör Petter Lundgren är tillbaka från modeveckan i Köpenhamn. Vilka är höstens trender? Hur klär man sig på en modevecka? Vilka visningar var bäst? Moderedaktören sammanfattar.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2015-02-02 10:09  |  Lästid: 3 minuter
Kings moderedaktör om Copenhagen Fashion Week
Kings moderedaktör Petter Lundgren. Foto: Olov Tegby Frisk.

Sammanfatta Copenhagen Fashion Week AW15 i en mening.

– Mode, mingel, mässor och en hel del glada danskar.

Vilka var höjdpunkterna?

– Nya herrmässan CIFF Raven var en positiv överraskning. Extremt hög nivå på de varumärken som var där, som till exempel Off White, Neighborhood, Blackmeans, Kenzo, Stampd, Fear of God och svenskar som Erik Bjerkesjö, L’Homme Rouge och Indigofera. Sedan är det ofta väldigt fina locations på visningarna och det är alltid kul att bli inkörd i någons lyxvåning eller i något gammalt papperslager.

Vilket plagg ville du ha direkt?

– En svart westernskjorta med läderdetaljer från japanska Sasquatchfabrix. Yes, det är handsytt och svindyrt. 

Vad gör du när du inte går på möten och visningar?

– Mellan möten och visningar är man ofta på väg till andra möten eller visningar, lägger upp bilder på @kingmagsweden och jobbar ner antalet olästa mail i inkorgen. Försöker dock alltid hinna ta en timme eller två på stan. Spana in butiker, fina hus och ”vanligt folk” (alltså folk som ej jobbar i modebranschen). Sedan slutar väl kvällarna oftast med en trevligare måltid tillsammans med trevliga branschkollegor. Blir det inte för sent börjar jag gärna nästkommande dag med en löptur. Inget är bättre än att springa runt tidiga morgnar i städer man ej känner.

Kings moderedaktör om Copenhagen Fashion Week
Veckans bäst klädde man, enligt Kings moderedaktör. Yu Oka på Neighborhood. Här med en fieldjacket över en päls till ett par korta vida jeans. Självklart med solglasögon inomhus.

Hur klär du dig när du går på modevecka?

– Precis som vanligt bortsett från att jag tänker igenom allt en liten smula extra. Estetiskt? Absolut inte. Praktiskt! Vilken jacka passar att bära runt på mellan mässmontrar, inne på visning som också fungerar ute i regn och blåst? Vilka skor kan jag bära i 12 timmar och fortfarande vara glad? Vad kommer jag bära med mig? Behöver jag en väska eller räcker det med jackfickor? 

Hur står sig Köpenhamn jämfört med de andra modeveckorna?

– Ja, nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte åker runt på så många modeveckor men jämfört med Stockholm är Köpenhamns modevecka dubbelt så bra. Jämfört med LC:M London, hälften så bra… En positiv sak med Köpenhamn är att under de tre säsonger i rad som jag varit där har det bara blivit bättre och bättre.

Vilka trender har vi att se fram emot i höst?

– Det beror helt på vem man är och vad man gillar. Men två trender jag själv ser fram emot att se mer av är de vidare byxorna och gubbiga fiskbensmönstrade ytterplagg.

Ge oss dina bästa Köpenhamnstips.

– Shoppa på Wood Wood och Storm. Ät opretentiös sushi på Sticks’n’Sushi eller en rejäl bit djur på MASH. Festa på klubben Sunday och spring längs Langelinjen. Men vad ni än gör. Hoppa inte ut på stenarna till ”Den Lille Havfrue”. Stenarena är båda hala och hårda och vattnet i Öresund är riktigt jävla kallt så här års.

Dela på Facebook
Tweeta