Kings redaktion väljer: Här ska du shoppa i Stockholm

Stockholm är vida känt som en av världens mest modemedvetna städer, och shoppingen är inte sämre den. Trender föds och dör här, det är sedan gammalt.

Joel Ågren  |  Publicerad 2017-07-21 07:30  |  Lästid: 2 minuter

1. Bibliotekstan [lyx]

Norrmalm 

Sveriges bästa modeshopping hittar du i kvarteren kring Biblioteksgatan. Här trängs inhemska Kingfavoriter som Our Legacy, Acne Studios och Byredo med internationella potentater som Louis Vuitton, Ralph Lauren och Hugo Boss. Kreditkortsskulderna går du igenom över en espresso på Sempre i krokarna.


bibliotekstan.se

2. Nitty Gritty [lyx]

Södermalm 

En institution i Modestockholm som, med hög-profilerade varumärken som Comme des Garçons, A.P.C. och Stone Island, fortsätter att locka Monocle-prenumererande skäggmän i Spalwart-sneakers och Patagonia-västar som hellre pratar stil än trend. Webbplatsen går heller inte av för hackor. 


nittygrittystore.com

Kings redaktion väljer: Här ska du shoppa i Stockholm

3. Gabucci [lyx]

Östermalm 

Familjeägd boutique på Nybrogatan som saluför italiensk toppkonfektion i en av Stockholms
snyggaste butiksytor, ritat av arkitektduon Broberg & Riddarstråle. Cesare Attolini, Loro Piana, Boglioli och Brunello Cucinelli draperar väggarna, så räkna med hög prisnivå. Att sprezza kostar på. 


gabucci.se

4. Jus [lyx]

Norrmalm   

Bakom en diskret dörr på Brunnsgatan gömmer sig Stockholms bästa utbud av avantgardistiskt high end-mode. På klädhäs-tarna i källarlokalen (vad annars?) hänger de senaste kollektionerna från Maison Margiela, Rick Owens och Ann Demeulemeester i perfekt asymmetri. Svart, snyggt och svindyrt.  


jusstore.tictail.com

5. Skoaktiebolaget [lyx]

Norrmalm 

Stockholms främsta återförsäljare av kvalitetsskor huserar sedan årsskiftet i ståndsmässiga lokaler på Nybrogatan. I det gedigna utbudet återfinns fotriktiga premiumtillverkare som John Lobb, Saint Crispin's, Enzo Bonafé och Carlos Santos. Med lite tur hittar man stilredaktör Weinås "spitshineande" i ett hörn. 


skoaktiebolaget.com

3 bra sommarhäng: 

Promenera runt Djurgården

Ett klyschigt måste som inkluderar dyrfika på Rosendals trädgård. 


Öluffa i skärgården

Be om Waxholmsbolagets båtluffarkarta när du köper kort eller biljett. 

Bada vid Fredhäll 

Idylliskt klippbad som med fördel avrundas med Pimms och engångsgrill. Dela på Facebook
Tweeta