Weinås väljer: vårkavajen

King hyllar de ikoniska plaggen som aldrig går ur tiden. Denna månad: Vårkavajen

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-05-07 13:41  |  Lästid: 2 minuter

Vårkavajen domineras framför allt av funktion och nyans. Material med en god andningsförmåga och struktur är att föredra, vilket gör blandningar av ull, bomull, linne och silke extra intressanta. I färgväg kommer man undan med ljusare toner som ett komplement till klassiska nyanser av mörkblått, brunt och grönt.

 

Lardini, Unstructured Hopsack Blazer

En sandfärgad kavaj i ull- och linneblandning är perfekt för våren, då ullen bidrar med ett optimalt fall och linnet en svalka och textur. Kombinera med en vit bomullsbyxa och ljusblårandig skjorta.
6 950 kr.


Weinås väljer: vårkavajen
 
Boglioli, Wool/Linen Blazer

En brun kavaj med melerad struktur och fjäderlätt konstruktion, som med fördel kombineras med en pikétröja och ett par jeans.

 8 250 kr.

Weinås väljer: vårkavajen
 
Orazio Luciano, Glencheck Linen Jacket

En handsydd kavaj från neapolitanska Orazio Luciano i 100 procent linne med en markerad glencheck-ruta. Kombinera med en ljusblå skjorta som diskret plockar upp tonen i överrutan. 20 000 kr.

Weinås väljer: vårkavajen
 
Suitsupply, Havanna Jacket

Den blå kavajen är ett självklart inslag året om, men på våren väljer vi i stället en ledig och sval kvalitet i bomull- och linneblandning. Perfekt för de lite mer avslappnade stunderna.


 2 399 kr.

Weinås väljer: vårkavajen
Dela på Facebook
Tweeta