Klart: Då släpps sista säsongen av Game of Thrones 2019

Nu börjar det närma sig för vinter. HBO har äntligen gett oss premiärmånaden för den åttonde och sista säsongen av supersuccén.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-14 09:56  |  Lästid: < 1 minuter

Efter en lång väntan har HBO äntligen gett oss svaret på det vi så länge undrat. Game of Thrones går i mål med sin sista säsong i april 2019. Ett exakt datum är ännu inte färdigt, men inofficiella källor hävdar att det kan vara 21 april.

I sista säsongen har vintern kommit, och den ständiga och allt mer intensiva kampen om järntronen kommer efter bara sex avsnitt få ett avgörande. Än så länge finns dock ingen rejäl trailer som visar hur sista säongen ser ut.

HBO har däremot släppt en slags försmak i form av vad som ser ut att vara ihoplippta scener från tidigare säsonger. Detta förstås för att öka hypen så mycket det bara går, innan en av världens största tv-serier får sitt avgörande slut. 


Se nya trailern här:

Game of Thrones har hela 47 Emmyvinster i bagaget. 2015 blev serien även den som vunnit flest Emmys under ett och samma år, då den tog hem tolv vinster av 24 nomineringar. Det är med andra ord inte svårt att förstå varför fantasyserien hållit så många fastklistrade i tv-soffan sedan premiären 2011.

Men även om det känts sorgligt attt behöva ta farväl av huset Stark, Lannister och alla andra i fantasyvärlden, betyder det här inte ett fullständigt slut för George R.R. Martins fiktiva värld. Det är nämligen känt sedan tidigare att serien efter sitt slut kommer få flera uppföljare.

För ett par veckor sedan sipprade nyheten ut att HBO jobbar på en prequel till Game of Thrones. En prequel, med Mulholland Drive-stjärnan Naomi Watts i en ledande roll, som också ska baseras på författaren George R.R. Martins bokserie A Song of Ice and Fire.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta