Klättermusen satsar på stan: 3 favoriter från klätterföretagets stadskollektion

Klassiska Klättermusen lanserar andra omgången av sin stadsanpassade linje Off The Mountain. Vi på King valde ut tre favoriter från den stryktåliga modekollektion.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-05-11 15:52  |  Lästid: 3 minuter

Svenska friluftsvarumärket Klättermusen har försett klättrare över hela världen med utrustning sedan 1975. Nu lanserar företaget en andra kollektion under sitt mer stadsorienterade koncept Off The Mountain.

Den nya kollektionen bjuder på tekniskt avancerade basplagg och tidigare Klättermusen-favoriter som omarbetats för stadsliv. Kampanjen är ett samarbete mellan italienska modedistributören Slam Jam och Londonbaserade fotografen Rory Griffin. Den senare är även chefredaktör för friluftsmagasinet Orienteer Mapazine och delar Klättermusens intresse för raffinerad klätterutrustning.

– Tanken med kampanjen var att fånga essensen med Off The Mountain, det vill säga utrustning anpassad för vardagen, pendling till jobbet och mindre stadsvandringar med vänner. Vi hämtade mycket inspiration från staden Zürich med sin rena stadsbild och distinkta arkitektur som består av en hel del glas och betong. Hela staden är omgiven av berg och är vackert belägen vid en sjö. Det var helt enkelt den perfekta platsen att testa och presentera utrustningen i, säger Rory Griffin.

Vi på King kikade igenom Klättermusens nya Off The Mountain-kollektion och valde ut tre favoriter.

1. Jackan

103 Katla Hooded Wind Jacket. Pris: 3 200 kronor.

En vindjacka tillverkad av 100 procent organisk bomull. Med sin extra täta vävstruktur har den en unik andningsförmåga samtidigt som den effektivt blockerar vind och stöter bort vatten. Jackans så kallade ripstop-konstruktion med förseglade tygsömmar gör att den klarar av värsta tänkbara oväder. Den kommer även med en rad justerbara funktioner och tekniska detaljer, som erbjuder hög bekvämlighet när vädret sedan vänder.

2. Hoodie

Alfsol Half Zip Hoodie. Pris: 2 600 kronor.

En hoodie som även den är gjord av mjuk 100 procent organisk bomull och som tack vare sin höga fuktavvisande förmåga håller dig torr. Tröjan är konstruerad med dubbla sidsömmar för en bekväm och behaglig passform, den har även en förstärkt nederdel samt ett ärmslut med extra slittålighet.

3.

Ivalde Pants. Pris: 2 800 kronor.

Ivalde-byxorna är tillverkade av ett unikt softshell-tyg i bomull med seersucker-konstruktion och med insida av fleece som ger byxan en mjuk och behaglig känsla. Tyget är dessutom kombinerat med ett rivtåligt stretchtyg för att ge bäraren full rörlighet. Byxorna har något avsmalnande passform och en rad funktioner som passar för alla möjliga aktiviteter.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-05-11 15:53