Klockmärke återupplivar Elvis galna 50-talsklocka

Elektronisk rymdtidsklocka godkänd av kungen av rock'n'roll får sig en uppdatering.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-03-04 16:07  |  Lästid: 2 minuter

Det finns vissa klassiska klockbärare. Allt som oftast så är det samma ansikten som oftast dyker upp. En stilig bild på Steve McQueen där, en elegant bild på Paul Newman där. En mer okonventionell klockinspiratör – i den mån man nu behöver en sådan – är Elvis Presley. Elvis statementklockor kanske inte är det mest bärbara man kan hitta, men kommer alltid med en banansmörgåsstor portion pondus.

Hamilton Ventura var den första eldrivna klockan i världen och höjde på många ögonbryn vid lanseringen. Ett par av dessa tillhörde jordklotets för tillfället vackraste ansikte som några år senare bar den aviga klockan i den inte helt essentiella filmen Blue Hawaii.

Klockan lanserades första gången 1957. Den funkiga designen är tydligt influerad av space age-eran, där den retrofuturistiska designen också har gjort att klockan dök upp i The Twilight Zone på 60-talet och Men in Black-filmerna för några år sen.

Om du är intresserad av originalet så kan du hitta en vintageklocka för en någorlunda rimlig summa (även om du får vara beredd på en snårig process om den går sönder), men på senare år har Hamilton också börjat tillverka modellen på nytt.

Nu får klockan ett ansiktslyft. Ventura Elvis80 Skeleton Automatic kommer i två utföranden; en sportigt svartröd variant och en mer praktfull variant i roséguld. Klockan är numera mekanisk, och förväntas landa på ungefär 15 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-04 16:07