Chefredaktören om årets King 100-fest: ”Många vet att King levererar högsta klass”

Torsdag 17 oktober smäller det. King firar de 100 mäktigaste inom svenskt herrmode i Sturegallerian i centrala Stockholm. Vi tog tempen på chefredaktören Kristofer Steneberg inför årets bästa och stiligaste modefest.

Redaktionen  |  Publicerad 2019-10-14 09:02  |  Lästid: 2 minuter

Nedräkningen har börjat. Torsdag den 17 oktober är det för 13:e gången dags för Sveriges bästa modefest. Från Stureplan kommer gästerna att glida in och mingla, skåla och festa för att fira Sveriges 100 mäktigaste inom svenskt herrmode. Chefredaktör Kristofer Steneberg är väldigt säker på succé.
– Att man lyckats få så många inflytelserika personer, många som normalt tackar nej till den här typen av saker, att äta dricka, dansa och ha roligt under 13 år. Och att de vill komma tillbaka. Många vet att King levererar högsta klass. Men visst – det händer att saker skenar. Det skapar minnen och är sånt som gör att vi får jobba även dagen efter.

Hur laddad är du inför festen?
– Otroligt! Jag är inbjuden för första gången på den här fina festen. Det krävdes att jag blev chefredaktör för att det skulle ske vilket kanske säger en hel del.

Berätta om årets tillställning i Sturegallerian. Vad kan vi förvänta oss?
– I maj lyfte vi Sveriges bäst klädda man till nya nivåer. Ett proppfullt, högoktanigt party. Jag kan garantera att vi sätter ribban lika högt med King 100 modemäktigaste som sedan tidigare är den festen alla i branschen vill vara på.

Ser du någon trend på årets lista över Sveriges modemakthavare?
– Ja, hållbarhet är en fråga som gått ifrån att bestå av tomma värdeord på varumärkenas sajter till att på riktigt vara integrerade i affärsmodeller. Vi ser nya material som kräver mindre vatten, mindre färgämnen, vi ser innovationer i distribution och spårbarhet i plaggen. Och en höjning av kvalitet – kanske är det en trötthet i snabbt och billigt mode där någon annan får betala och där någon annan ofta bär på miljöansvaret.

Se hela listan över förra årets 100 mäktigaste inom svenskt herrmode

Vem tror du kommer att klä sig bäst?
– Oftast är det kompositören Jacob Mühlrad. Men jag är ju förtjust i Arkets nya kollektion så ett annat bet är på Andreas Löwenstam som är designchef för herr. Max Svärdh och Albin Johansson på Axel Arigato klär sig fint liksom Christoffer Lundman på Tiger. Sen är det ju en bonus att Daniel Lindström klivit in och tagit en aktiv roll i Kings 100 mäktigaste. Han är alltid välklädd.

Vad ska man tänka på när man klär sig för fest?
– Ta tio sekunder och känn efter innan du går utanför dörren. Känns det inte helt rätt - byt. Själv gillar jag inte när det är obekvämt.

Vad kommer du själv att ha på dig under kvällen?
– Jag är inne på Zalando och Askets sajter just nu och spanar. Låt mig återkomma!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-14 09:36